Jens Rohde stopper i politik efter næste folketingsvalg. Foto: Shutterstock
Jens Rohde stopper i politik efter næste folketingsvalg. Foto: Shutterstock

Jens Rohde stopper i politik efter næste valg

Politik

06/5/22 11:42

Jens Asbjørn Bøgen

Et kendt ansigt på Christiansborg vender det politiske liv ryggen efter et kvart århundrede.

Kristendemokraternes politiske ordfører, Jens Rohde, vender det politiske liv ryggen efter næste valg.

"Jeg har i løbet af december og januar kommet frem til, at jeg vil noget andet i livet. Jeg får ikke brugt mine sprog og mit internationale udsyn. Det savner jeg. Nu er min kone, Katrine, også blevet børne- og ungdomsformand, så der er mere end rigelig politik i hjemmet."

Det siger han i et interview til Ekstra Bladet.

Afviser KD's debat om abort som årsag

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der den seneste tid internt i partiet været en heftig debat om Kristendemokraternes abortpolitik.

Jens Rohde afviser, at partiets abortpolitik har været medvirkende til beslutningen om at vinke farvel til KD. Men han har dog flere gange mødt modstand for sit eget syn på kvinders ret til abort, fortæller han til avisen:

"Der er ingen tvivl om, at der har været en del diskussion, siden jeg meldte ud om abort d. 8. marts på kvindernes internationale kampdag. For mig er kvindens ret til abort ukrænkelig. Så må andre jo forklare, hvis de har et andet synspunkt om, at det mener de ikke."

Et kvart århundredes politisk karriere

Jens Rohdes politiske karriere begyndte så småt i 1997, da han var kandidat for Venstre i Kjellerupkredsen.

I 1998 kom han for første gang i Folketinget for netop Venstre, men han forlod Folketinget igen i januar 2007.

Fra 2009 til 2019 var han medlem af Europa-Parlamentet, inden han i juni 2019 igen var at finde på Christiansborg - denne gang som folketingsmedlem for Radikale Venstre.

Siden blev Jens Rohde løsgænger, inden han meldte sig ind i Kristendemokraterne i april 2021, for hvem han stadig er folketingsmedlem.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.