Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu bryder Mette Frederiksen tavsheden i slette-sagen

Politik

28/10/21 12:44

Efter flere dages pres i forbindelse med sagen om de slettede SMS-beskeder, reagerer Mette Frederiksen nu.

Onsdag i denne uge kom det frem, at ikke alene Martin Justesen men også Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen (S) har slettet sms-beskeder, der er sendt i de dage, hvor regeringen arbejdede intensivt på at lukke det danske mink-erhverv ned med henvisning til corona-mutationen, der fik navnet Cluster 5.

Siden har historien fyldt godt hos de fleste medier og torsdag brød Mette Frederiksen så tavsheden. Det skete på et såkaldt doorstep-pressemøde, hvor statsministeren svarede på spørgsmål.

Her fortalte statsminister Mette Frederiksen blandt andet, at hun blev rådet til at indstille sin telefon sådan, at den automatisk sletter sms-beskeder efter 30 dage. Ifølge statsministeren kom dette råd fra hendes eget ministerium.

"Jeg er blevet rådgivet af Statsministeriet i forhold til at slette mine sms'er af sikkerhedshensyn," fortæller Mette Frederiksen til de fremmødte journalister, inden hun fortsætter:

"Vi har hele tiden bakket op om, at der skal nedsættes en granskningskommission"

'Går ud fra' reglerne blev overholdt

På pressemødet blev Mette Frederiksen spurgt til, om det ikke er hendes pligt at sørge for at reglerne i forhold til journalisering er overholdt. Statsministeren fortalte, at hun går ud fra, at reglerne er overholdt.

"Jeg går ud fra, at alle regler er overholdt, og jeg har ikke yderligere at tilføje til det spørgsmål. Det gælder i det her spørgsmål som i alle mulige andre," siger Mette Frederiksen.

Derudover understreger statsministeren, at hun henholder sig til, at der lige nu er en kommission, der arbejder med at få klarlagt forløbet omkring aflivningen af de danske mink.

"Der er en kommission, der arbejder, og det kan jeg henholde mig til"

Torsdag er det desuden kommet frem, at Venstre - samt en række andre partier - ønsker politiets hjælp til at få genskabt de nu slettede sms'er.

Annonce