Veganerpartiets formand, Henrik Vindfeldt, har øjnene stift rettet mod pladser i Folketinget. Foto: Pressemeddelelse
Veganerpartiets formand, Henrik Vindfeldt, har øjnene stift rettet mod pladser i Folketinget. Foto: Pressemeddelelse

Ny alliance i dansk politik

Politik

02/8/22 6:33

Jens Asbjørn Bøgen

To fløjpartier slår sig sammen for at komme i Folketinget ved næste valg.

Partierne De Grønne og Veganerpartiet slår sig sammen og skaber nu en ny alliance.

Den får navnet Grøn Alliance og har som erklæret mål at "at sikre markante reduktioner i antallet af landbrugsdyr og en styrket indsats for progressiv klimapolitik i den kommende valgperiode".

Det skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

“Vi danskere bør lægge vores forskelle bag os og sammen arbejde for, at vi får en ny retning for dansk landbrug og en styrket indsats for at skabe det bæredygtige samfund," siger politisk leder i Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt, om den nye alliance.

Også formanden får De Grønne, Jonas Holm, ser frem til at slå pjalterne sammen. Derfor opfordrer han også medlemmerne af partiet til at stemme for alliancen.

“Vi indgår i denne alliance for at løse de største udfordringer, som vores land står overfor. Frem til den endelige godkendelse i slutningen af august skal vi finde alle de grønne stemmer i Danmark, som vil være med til at skabe store reelle forandringer i den kommende valgperiode.”

Med et stort flertal stemte medlemmerne i Veganerpartiet d. 24 juli for at etablere alliancen, og ansøgningen er indsendt til Indenrigs- og Boligministeriet.

Har vælgererklæringer nok til at stille op

I september 2020 fik Veganerpartier nok vælgererklæringer til at være opstillingsberettigede til valg. Derfor vil den nye alliance efter al sandsynlighed også være at finde på stemmesedlen, når vi skal til Folketingsvalg inden for det næste år. Grøn Alliance får partibogstavet G, hvis det bliver godkendt.

Veganerpartiets politiske leder, Henrik Vindfeldt, mener, at der er brug for Grøn Alliance i Folketinget.

“På trods af et stort grønt mandat har ingen partier i indeværende valgperiode fremsat lovgivning, der ændrer på forholdene for en lang række danske landbrugsdyr, som lever forfærdelige liv. Reduktioner af svineproduktionen er på samme måde udeblevet fra aftaler og lovforslag i Folketinget, og vi vil nu gøre vores platform tilgængelig for alle, som kræver handling nu. Veganere eller ej, så er vi enige om, at landbruget er gået alt for vidt i behandlingen af dyr, natur og miljø, og vi skal i fællesskab være klar til træffe de politiske beslutninger, som laver det om.”

Ansøgningen om alliancedannelsen afventer nu godkendelse hos Indenrigs- og Boligministeriet, og den ventes færdigbehandlet d. 31. august.

Annonce