Foto: Marginataen, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Marginataen, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Nye Borgerlige mister Folketingsmedlem - skifter til DF

Politik

24/1/23 11:07

Jens Asbjørn Bøgen

Det sker som en direkte konsekvens af, at Pernille Vermund trækker sig som formand.

Det har kastet Nye Borgerlige ud i en større krise, at formand Pernille Vermund har meddelt, at hun trækker sig fra posten.

Indtil videre er der en enkelt kandidat til at overtage formandsposten, nemlig Lars Boje Mathiesen, men det er ikke alle medlemmer af Nye Borgerlige, der er lige begejstrede for udsigten til at få Mathiesen som ny formand.

Faktisk har et af Nye Borgerliges folketingsmedlemmer nu taget konsekvensen og meldt sig helt ud af partiet. I stedet fortsætter Mikkel Bjørn, som han hedder, som medlem af Dansk Folkeparti.

Det skriver den 27-årige politiker i et længere opslag på Facebook.

I teksten skriver Bjørn, at den direkte årsag er udsigten til at få Lars Boje Mathiesen som formand:

"Lad mig sige det ligeud. Lars er knalddygtig – og ingen kan som han udstille venstrefløjens misbrug af skatteborgernes penge, så de står afpillede tilbage.

Men Lars er også en solorytter. Der efterlades ikke meget plads til samarbejde, konstruktiv dialog og fælles fodslag. Personen Lars ender indimellem med at fylde så meget, at partiets interesser og andre personer må vige.

(...)

Dette kulminerede på et møde for en uges tid siden, før Lars overhovedet havde meddelt sit offentlige kandidatur. Her skulle vi drøfte mulighederne i et fremtidigt samarbejde.

Det endte med, at sekretariatschefen – med efterfølgende opbakning fra Lars Boje – meddelte mig, at hvis jeg ikke inden for to timer vendte tilbage med en besked om utvetydig opbakning til Lars Boje Mathiesen som formand – så var det en mulighed, at jeg blev ekskluderet fra både gruppen og partiet.

(...)

Så derfor har jeg meldt mig ind i Dansk Folkeparti, hvor jeg ser frem til at kæmpe videre for de værdier, som jeg altid har kæmpet for."

Mikkel Bjørn blev ellers af flere nævnt som en mulig arvtager efter Pernille Vermund.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce