Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poul Nyrup snød danskerne for efterløn: Fik selv stor pension oven i kæmpe løn fra Europa Parlamentet

Politik

30/5/22 3:32

Redaktionen

Når det har handlet om Poul Nyrup Rasmussens privatøkonomi, har der været afgørende forskel på ham selv og de danskere, han lovede en god pensionisttilværelse.

Hvis du fulgte med i valgkampen tilbage i 1998, er der uden tvivl ét løfte, du ikke glemmer. Nemlig udtalelsen fra Poul Nyrup Rasmussen om, at han efter et genvalg som statsminister, aldrig ville røre ved efterlønnen.

Et løfte der dog ikke viste sig at have den store værdi, for allerede få dage efter valget, stod han selv i spidsen for en reel afskaffelse af ordningen.

Et forløb der bestemt ikke var glemt fire år efter, da Poul Nyrup Rasmussen igen gik efter et genvalg. Her led han et overraskende stort nederlag til Venstres Anders Fogh Rasmussen, hvilket fik den nu tidligere statsminister, til at søge mod Europa Parlamentet.

Et skridt der samtidig fik den konsekvens, at han ikke kun sikrede sig en særdeles fornuftig løn som europæisk parlamentariker, men også fik en klækkelig pension fra danskerne oven i lønnen.

For som Journalista.dk kan afsløre, fik Poul Nyrup Rasmussen nemlig under sin tid i Europa Parlamentet udbetalt ministerpension. Vel og mærke en pension der altså kom til udbetaling, mens socialdemokraten stadig var særdeles erhvervsaktiv.

Ifølge Journalista.dk drejede det sig om 280.000 kroner, som den tidligere statsminister på den konto fik udbetalt fra de danske skatteydere alle årene, hvor han var medlem af Europa Parlamentet.

Annonce