Rå tone på Facebook får politikere til at opgive debatten

Politik

13/1/15 10:41

Suleman Haider

Frygt for chikane får mange lokalpolitikere til at tøve ved tasterne.

373 byrådsmedlemmer fra hele landet fortæller i en DR rundspørge, at de har prøvet at undlade at lægge kommentarer eller andet op på de sociale medier, fordi de frygtede, at det ville føre til chikane. Det fortæller DR Østjylland.

På Samsø har den konservative Per Urban Olsen helt fravalgt en lokal blog på grund af chikane - og taget sagen til retten.

Læs også: Nu siger politikerne det selv: Vil have plads til mere politisk lederskab

- Det var helt umuligt at ytre sig på den blog uden at få en spand lort i hovedet. Det var for meget til sidst, fortæller han.

I en ny DR rundspøge, som 920 byrådsmedlemmer, der er aktive på de sociale medier, har deltaget i - fortæller 65 procent, at de oplever, at tonen i den politiske debat på de sociale medier ofte er ubehagelig.

- Det er katastrofalt og ødelæggende for demokratiet. Man skal have lov til at ytre sig uanset ens politiske observans, siger Per Urban Olsen.

På Lolland oplever byrådsmedlem Marie Louise Friderichsen fra de konservative også tonen på de sociale medier som ubehagelig.

- Man læser mange kommentarer, som gør rigtig ondt. Men man ikke går ind og svarer, fordi man tænker, at det ikke er værd at tage kampen, siger hun.

- Jeg vil gerne have, at folk forstår, at det ikke er spor anderledes, end hvis man står ansigt til ansigt overfor en person, for der sidder et andet menneske et sted og læser, hvad der bliver skrevet, siger Marie Louise Friderichsen.

Læs også: Politiker - En Facebookside eller to?

Kommunalforsker, professor Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet, vurderer, at den ubehagelige tone går ud over demokratiet ved at hæmme den politiske debat.

- Hvis det her får lov til at fortsætte, ender vi med kun at have de rigtig hårde hunde tilbage i dansk lokalpolitik, siger han.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.