Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Rasende Pia Kjærsgaard: 'Det er så langt ude'

Politik

23/5/22 6:42

Redaktionen

Man skulle ikke tro, at Pia Kjærsgaard efter så mange år i politik kunne blive rasende. Men det er hun alligevel blevet.

Pia Kjærsgaard (DF) er godt, gammeldags gal i skralden. Hun er decideret rasende. Det er ikke første gang, at den erfarne politiker bliver hidsig. Uden at spå for meget om fremtiden, så er det nok heller ikke sidste gang.

Årsagen er denne gang De radikales Samira Nawa, som søndag aften sendte et tweet ud, hvor hun mente, at Pia Kjærsgaards syn på tørklæder kan sammenlignes med Talibans syn på selvsamme.

Den ene påtvinger at kvinder skal bære det, mens den anden part - i dette tilfælde Pia Kjærsgaard - påtvinger det stik modsatte. Det er for Samira Nawas vedkommende det samme.

Det mener Pia Kjærsgaard dog ikke, hvorfor hun altså raser over sammenligningen med det brutale regime i Afghanistan.

”Hun har ikke tænkt på noget som helst, hende der Samira. Det er jo helt grotesk, at hun kan skrive sådan noget, og jeg kan også se, at hun får så mange tæsk. Det er virkelig også fortjent. Sådan gør man bare ikke. Hun har fuldstændig misforstået situationen. Vi sidder her som lovgivere, og så kan jeg da godt have et forbehold og tænke: Hvordan er det egentlig, hun lovgiver, når hun har sådan nogle tanker,” siger DF-veteranen til Ekstra Bladet og tilføjer:

“Det er så langt ude, at jeg næsten ikke har ord for det. Det er jo grusomt, hvad der foregår i Afghanistan, og hvordan kvinder bliver undertrykt. Selv kvinder, der sidder som nyhedsoplæsere, der skal dækkes fuldstændig til. Og man må ingenting i forhold til de mandlige overhoveder. Det er det stik modsatte, som jeg i virkeligheden ønsker.”

Annonce