Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

SF vil have afskaffet ekspolitikeres gyldne pensioner: Det kommer til at koste Holger K.

Politik

14/03/2023

Redaktionen

Får Socialistisk Folkeparti i dag sin vilje, vil det få store økonomiske konsekvenser for en af partiets helt store skikkelser.

Politikeres pensioner skal normaliseres.

Sådan lyder kravet fra Socialistisk Folkeparti, som Folketingets partier i dag skal tage stilling til. Det skyldes ifølge venstrefløjspartiet at det er hyklerisk, når politikere i årtier kan få store pensionsudbetalinger, selv om de slet ikke er gået på pension.

Ifølge Bjørknæs.dk vil forslaget, hvis det bliver gennemført, gå ud over en af partiets helt store navne.

Det i form af Holger K. Nielsen, der på trods af aktuelt at arbejde som speciel FN-udsending for den danske regering, modtager store pensionsudbetalinger fra tiden som medlem af Folketinget og minister.

Ifølge gravermediet tjener Holger K. Nielsen årligt omkring 275.000 kroner i disse pensioner, hvilket kommer oven i lønnen som FN-udsending. Hvilket betyder at den tidligere SF-formand årligt har en indtægt, der står skatteyderne i omkring 1.5 millioner kroner.

Det på trods af at ekspolitikeren op igennem 1980erne og 1990erne byggede en afgørende del af sin politiske platform på, at han krævede at Danmarks rigeste skulle betale mere i skat, så der efterfølgende kunne ske omfordeling af store dele af deres indtægter til de fattigste danskere.

Intet tyder dog på, at Holger K. Nielsen og andre ekspolitikere behøver at frygte for deres pensioner, for opbakningen til SFs forslag blandt Folketingets andre partier synes til at overskue.

Mest Læste

Annonce