Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skal hjælpe udsatte familie - nu får 575 familier med millionindkomst også inflationshjælp

Politik

11/04/2023 09:56

J. Bøgen

I alt ventes cirka 40.500 familier at få økonomisk hjælp.

Da SMV-regeringen, SF, Radikale Venstre og Alternativet blev enige om at afsætte 300 millioner kroner til en særlig inflationshjælp, var formålet at hjælpe de fattigste børnefamilier i Danmark.

Det er imidlertid ikke kun de hårdest stillede, der kan se frem til at få del i det trecifrede millionbeløb.

Jyllands-Posten skriver nemlig i dag, at tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 575 af de familier, der er berettiget til den økonomiske hjælp, har en årlig indkomst på mere end en million kroner.

I alt ventes omkring 40.500 borgere at få den særlige inflationshjælp, og størstedelen af pengene forventes da også at gå til familier med relativt lave indkomster, skriver avisen videre.

Beløbet er på 7500 kroner til det første barn, 3750 kroner til andet barn og 2250 kroner til tredje barn - alle beløbene er skattefrie.

"Helt bizart"

Enhedslisten er ikke med i aftalen, og partiets finansordfører, Pelle Dragsted, er da heller ikke sen til at kalde situationen for "helt bizar".

Han mener, det viser, hvor dumt inflationshjælpen er skruet sammen, og at partierne bag aftalen i virkeligheden har valgt at tage penge op af lommen på de allerfattigste familier med manøvren.

Pengene til inflationshjælpen blev nemlig blandt andet fundet ved at afskaffe det midlertidige børnetilskud.

Det er ikke første gang, en siddende regering har fået kritik for sin måde at hjælpe danskerne med den buldrende inflation og stigende energipriser.

Varmechecken, som blev udbetalt af den tidliger S-regering, endte for eksempel med også at blive udbetalt til 10.600 husstande, som egentlig ikke skulle have de 6000 kroner, varmechecken bestod af.

Mest Læste

Annonce