Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skattelettelser på vej: Men du har nok ikke læst det med småt

Politik

07/11/2023 14:27

J. Bøgen

Havde du lagt mærke til den detalje?

"Tålmodighed er en dyd."

"Forventningens glæde er den største."

"At miste tålmodigheden er at tabe kampen."

Der findes mange vendinger omkring det med at måtte vente på noget bestemt, og de er blevet særdeles relevante efter gårsdagens politiske udspil.

SVM-regeringen præsenterede nemlig et skatteudspil der, efter regeringens udsagn, vil give skattelettelser for 10 milliarder kroner, og det er der nok mange danskere, der tager imod med kyshånd.

Men det er så her, vi kommer til det, der står med småt i udspillet.

For skattelettelserne kommer ikke lige foreløbig.

Må vente flere år

Ifølge Ekstra Bladet vil den fulde effekt af regeringens skatteudspil nemlig først være implementeret i 2026, altså om mere end to år.

Går man endnu længere ned i teksten for udspillet, kan man se, at regeringen faktisk først har planer om at rulle de ønskede skattelettelser ud i 2025 engang.

Det bliver endda kun en del af skattelettelserne, der ser dagens lys til den tid. Det er nemlig justeringen af beskæftigelsesfradraget, der først bliver sat i værk, som til den tid altså vil komme alle ca. 3,3 mio. arbejdende danskere til gode.

Topskattelettelsen, som også blev præsenteret som en del af planen, bliver først til virkelighed i løbet af 2026.

Udspillet, som bærer navnet "Mere attraktivt at arbejde," blev præsenteret af Troels Lund Poulsen (V), Lars Løkke Rasmussen (M) og Jeppe Bruus (S) mandag eftermiddag. En nærmere gennemgang viser, at regeringen ikke planlægger at rulle skattelettelserne ud før 2025.

Regeringen har lagt op til, at der er omkring 500 millioner kroner at forhandle om med de andre partier. Men da regeringen sidder på flertallet af mandaterne i Folketinget, kan den i teorien gennemtrumfe sin vilje, hvis der ikke kan findes enighed blandt oppositionen og regeringen.

Mest Læste

Annonce