Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 år

Politik

04/5/22 7:34

Redaktionen

Mette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

I går var en stor dag. 

Det delte Mette Frederiksen på sine sociale medier. 

Der var nemlig både et helt særligt og ikke mindst fornemt besøg fra Indien. 

Mere præcist kunne Mette Frederiksen byde Indiens premierminister Narenda Modi velkommen til Danmark. 

Det fortæller hun om i et opslag på Facebook.

"Velkommen til Indiens premierminister Narendra Modi. Det er første gang i 20 år, at en indisk premierminister er på officielt besøg i Danmark. Jeg er stolt af, at Modi vælger at besøge lige netop vores land," lyder det fra Mette Frederiksen, som fortsætter:

"Det danske og indiske forhold er tæt. Og vi skal i dag tale om vores grønne strategiske partnerskab. Danske virksomheder er blandt verdens bedste, når det kommer til grønne løsninger. Det ved de godt i Indien. Forestil jer, hvor godt det er for klimaet og for Danmark, hvis et land med 1,4 milliarder beslutter sig for at bruge danske løsninger til at gøre mere for den grønne omstilling."

Ærlighed er vigtigt 

Krigen i Ukraine var naturligvis også et emne, der kom på bordet under premierministerens besøg. 

"Det er vigtigt at kunne tale ærligt om tingene – også de ting, man ikke ser ens på. Premierminister Modi og jeg har i dag drøftet krigen i Ukraine. Jeg har gjort det klart, hvor Danmark og EU står. Og jeg har lagt vægt på, at vi gerne ser, at Indien bruger sin indflydelse over for Putin," skriver Mette Frederiksen og slutter af:

"Modi kan se, at Danmark kan blive vigtig for Indiens grønne omstilling. Et kæmpe potentiale for dansk eksport. Og en omstilling, der sikkerhedspolitisk kan bidrage til, at Indien bliver mindre afhængige af fossile brændstoffer. Derfor er dialog vigtig, og den fortsætter vi med."

Tirsdag aften kom der endnu en opdatering fra statsministeren på Facebook. Her delte hun et billede af sig selv og manden Bo, der var på vej til middag på Amalienborg. 

Her var der middag med premierministeren Modi og Hendes Majestæt Dronningen. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

03/5/22 4:55

Meningsmåling: Blå blok i problemerHvis der var valg i morgen, ville statsministeren i Danmark stadig hedde Mette Frederiksen.