Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Topjurist i Statsministeriet afsløret: Slettede sine beskeder uden at have påstået tilladelse

Politik

10/5/22 6:40

Redaktionen

Det er langt fra kun statsminister Mette Frederiksen og departementschef Barbara Bertelsen, der har udfordringer i forhold til slettede tekstbeskeder.

Et af de helt store samtaleemner i forbindelse med minkskandalen har været, at statsminister Mette Frederiksen og hendes departementschef, juristen Barbara Bertelsen, konsekvent har slettet deres tekstbeskeder.

Derfor har det været umuligt for Minkkommissionen, præcist at kunne danne sig et overblik over, hvad socialdemokraten og hendes øverst placerede embedsmand, skrev med hinanden og andre om, da beslutningen om at slå den danske minkbestand ned blev truffet.

Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen er dog ikke de eneste i toppen af Statsministeriet, der på iøjnefaldende måde har valgt at slette sms'er. Det samme gør sig også gældende for Pelle Pape, der har en fortid i Justitsministeriet, mens Barbara Bertelsen var departementschef dér.

Under sin afhøring i Minkkommissionen oplyste Pelle Pape, der via sin stilling som departementsråd tilhører Statsministeriets absolutte top, at sletningen begyndte under hans tid i Justitsministeriet. Hvilket var en praksis, han skulle have fået tilladelse til fra sin nu tidligere arbejdsgiver.

Men ifølge Bjørknæs.dk, er der alvorlige sprækker i dén forklaring. Gravermediet har nemlig været i kontakt med Justitsministeriet som oplyser, at det ikke ligger inde med nogen tilladelse til Pelle Pape om at kunne slette tekstbeskeder.

Bjørknæs.dk har forsøgt at indhente en udtalelse fra Pelle Pape via Statsministeriets presseafdeling, som dog ikke har besvaret henvendelsen. Derfor har det heller ikke kunne få oplyst fra Pelle Pape, hvorfor han i Minkkommissionen fortalte om den påståede tilladelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.