TV-stjerner lænser statskassen på Folkemødet: 30.000 kroner i timen

Politik

14/6/22 5:57

Redaktionen

Udgiften kommer på trods af, at tv-stjernes kunde for nyligt klagede over stramme budgetter – og måtte lukke en række af sine uddannelser.

Fra på torsdag og ugen ud vil de store danske medier uden undtagelse have fokus på Bornholm. Det skyldes Folkemødet, der efter reelle coronanedlukninger i både 2020 og 2021, er tilbage i sin traditionelle udgave.

Derved vil ikke kun politikere, embedsmænd og repræsentanter for interesseorganisationer igen valfarte til Bornholm, det samme vil de mange kendisjournalister, der har sikret sig moderatoropgaver rundt om i festivalteltene placeret i og omkring havnen i Allinge.

Som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk er der tale om opgaver, der kan være særdeles indbringende.

Det drejer sig eksempelvis om Mads Steffensen, der tidligere var et af Danmarks Radios mest kendte ansigter via livsstilsprogrammer – og studieværten på radioudsendelsen Mads & Monopolet.

For tiden kapitaliserer han under Folkemødet ind på, ved sammen med sit bookingbureau, at tjene 25.000 kroner eksklusiv moms, for en times optræden – eller hvad der svarer til en timeløn på den pæne side af 30.000 kroner, hvis der sker medregning af den statslige afgift.

Mads Steffensen er hyret ind af forskellige offentlige uddannelser, hvilket blandt andet drejer sig om CBS. En uddannelsesinstitution der ellers så sent som i slutningen af november sidste år oplyste, at den så sig nødsaget til at skære i en række af sine tilbud.

Det som følge af et mindre økonomisk råderum, efter københavnerne var blevet pålagt af regeringen at flytte en del af sine uddannelser udenfor hovedstadsområdet.

Annonce