Politiledelse omskrev belastende vidneudsagn i Tibetsag

En betjent fra Københavns Vestegns Politi hævder, at hans forklaring i Tibetsagen er forsøgt manipuleret.

En betjents forklaring i forbindelse med den såkaldte Tibet-sag er blevet forsøgt ændret af en højtstående ansat i Københavns Politi sidste år, skriver Radio24syv.

Ifølge radiostationen er det referatet fra afhøringen af én af de betjente, der sættes i forbindelse med en aktivist, der påstod, at han blev tilbageholdt ulovligt og forhindret i at vise det tibetanske flag under den kinesiske præsidents besøg, der er ændret. 


Betjenten fra Københavns Vestegn blev afhørt i slutningen af marts 2015, hvor han fortalte, at han og de andre politifolk udtrykkeligt under en mønstring var blevet beordret til at placere demonstranter så den kinesiske præsident "ikke kunne se dem."

Samtidig forklarede betjenten, at han i den konkrete sag var beordret af Københavns Politis kommandostation, KSN, til at tage flaget fra aktivisten ved Rosenborg Slot.

Men da Københavns Politis referat af betjentens forklaring blev skrevet tre måneder efter, var de centrale oplysninger, der belaster politiet, ændret. 

Ordlyden, om at den kinesiske præsident "ikke kunne se" aktivisterne, var ændret til, at aktivisterne skulle placeres "på afstand" af præsidenten.

Også betjentens forklaring om, at han fra politiets kommandostation uden tvivl var beordret til at fjerne et Tibet-flag fra en aktivist ved Rosenborg blev ændret til, at betjenten "ikke kan huske", hvilke ordrer der blev givet.

Da betjenten modtog det omskrevne vidneudsagn, forlangte han på begge punkter referatet ændret, så det udtrykkeligt fremgik, at han og hans kolleger var beordrede til at holde aktivister væk. 

Den pågældende betjent er ifølge Radio24syvs oplysninger i besiddelse af klar dokumentation for forløbet, hvilket han vil kunne fremlægge for den kommission, der nu skal undersøge Tibet-sagen.

/ritzau/

Emneord: Politi, Tibet, Demonstrationer, Københavns Politi
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 10.06.16 Kim Wittenburg Kolbe
  Onskrivning

  Uærlighed, manipulation, omskrivning!
  Det rækker ind i alle kroge og alle sprækker, er vi blevet et uærligt, udemokratisk uland?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også