Foto: Shutterstock

Poul Schlüter er død

Torsdag den 27. maj sov Poul Schlüter stille ind, han var omgivet af dine nærmeste. Det skriver TV 2.

På De Konservatives hjemmeside skriver de konservatives formand Søren Pape Poulsen i en meddelelse “Det er med sorg, at jeg fra Poul Schlüters hustru og familie viderebringer meddelelsen om, at tidligere statsminister Poul Schlüter er død.” 

“Familien har mistet et kært medlem”
Poul Schlüter sov stille ind torsdag 27. maj omgivet af sine nærmeste. Poul Schlüer blev 92 år. “Familien har mistet et kært medlem, og vores land har mistet en af de mest betydningsfulde mennesker i vor tid” skriver Søren Pape Poulsen. Poul Schlüter skal bisættes på grundlovsdag i Holmens Kirke i København. På grund af de gældende restriktioner er bisættelsen og den efterfølgende mindehøjtidelighed kun for inviterede, lyder det.

Længst siddende statsminister siden 2. verdenskrig
Poul Schlüter var Danmarks statsminister fra 1982-1993, hvorefter hans regering gik af. Han er den længst siddende statsminister siden 2. Verdenskrig. “Han var det, man kalder en stor politiker. Som statsminister fik han forenet det borgerlige Danmark” siger Peter Lautrup-Larsen, der er politisk analytiker på TV 2. “Han blev statsminister i en turbulent tid, men kunne alligevel administrere det, så han sad på magten i ti år” siger han videre til TV 2.

Poul Schlüter var blandt andet involveret i Tamil-sagen, der endte med at blive hans endeligt som statsminister. Da sagen i sin tid betød, at den daværende VK-regering måtte gå af.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.