Danskerne: Kommuner skal tvinges til at bruge penge

08/03/2013 11:34

Administrator

Kommunernes kassebeholdninger bugner af penge. Danskernes holdning er klar: Regeringen bør tvinge kommunerne til at bruge pengene til velfærd. Det viser en Gallup. Kommunernes kassebeholdning er på de seneste tre år vokset med 38 procent. En bekymrende udvikling. Det mener Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA.

”Det er mildest talt en forunderlig verden, vi lever i. Mens regeringen ønsker at poste massive pengesummer ud i det private arbejdsmarked, så sidder kommunerne og putter med 8 milliarder kroner, der kunne bruges på flere varme hænder, der vil kunne sikre os alle en bedre velfærd.”

Læs: Kommuner har milliarder på kistebunden efter besparelser

Og Dennis Kristensen er ikke alene om sit synspunkt. 51 procent af danskerne svarer i en Gallup, at de mener, at regeringen skal pålægge kommunerne at anvende de aftalte penge på velfærd.

”Vi har gennem de seneste år været vidner til, at kommunerne fyrer folk og sparer pengene. Hvem er det, der betaler prisen for deres spareriver?”, spørger han, og fortsætter:

”Ja, det er selvfølgelig de svageste i samfundet. Derfor har FOA gentagende gange appelleret til regeringen – tving dog kommunerne til at bruge de penge, I har aftalt med dem. Det vil både øge beskæftigelsen og forbedre den offentlige service.”

Dennis Kristensen har desuden noteret sig, at ordførere fra Venstre og Konservative mener, at de mange penge i kommunerne skal bruges på skattelettelser.

”Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde. Tænk, at man mener, at de besparelser, som bliver betalt af de ældre og børnene, skal gå til skattelettelser. Det går ganske enkelt over min forstand, at man kan foreslå det. Vi taler blandt andet om ældre mennesker med et langt arbejdsliv bag sig, der nu må tage sig til takke med et ugentligt bad og rengøring hvert tredje uge – der hvor velfærden er skåret mest. Hvilken glæde har de af skattelettelser?”

Undersøgelsen er foretaget i perioden 21.-27. februar 2013.

Mest Læste

Annonce