Enhedslisten raser over manglende lærlingepladser

Metrobyggeriet har kun skabt to praktikpladser. Og det gør EL rasende. De kræver nu en redegørelse fra Overborgmesteren på næste møde i Borgerrepræsentationen

Byggeriet af Metro-cityringen er i fuld gang. Men nu viser det sig, at arbejdet foregår stort set uden lærlinge, selvom mange københavnske unge står uden praktikplads. Og det vækker harme i Enhedslisten:

- Det er helt til grin, at Københavns Kommune bruger millioner på at udarbejde strategier for flere praktikpladser, mens der ikke skabes praktikpladser på det største offentlige byggeri i Københavns historie, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører Signe Færch.

3F vurderer at det kunne have skabt 400 praktikpladser.

- Lige nu mangler flere tusindeunge københavnere en lærlingeplads. Lige nu har vi en enestående chance for faktisk at skabe praktikpladser til dem – den chance må vi ikke kaste på gulvet, siger Signe Færch

Enhedslisten kritiserede allerede i 2011 overborgmesteren skarpt for, at der ikke var sikret sociale klausuler om praktikpladser i forbindelse med metrobyggeriet, på trods af at Borgerrepræsentationen flere gange har vedtaget, at der skal stilles krav om praktikpladser i offentlige byggerier.

Enhedslisten vil nu kræve en redegørelse fra Frank Jensen. Partiet foreslår at der fastsættes konkrete målsætninger for hvor mange lærlingepladser der skal skabes:

- Når vi bygger for så mange milliarder skattekroner, skal det selvfølgelig også skabe lærlingepladser. Alt andet ville jo være åndssvagt, siger Signe Færch

Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer