Gladsaxe først med sund mad på alle kommunale idrætsanlæg

Som første kommune i landet har Gladsaxe indført ’det sunde koncept’ på alle kommunens fem idrætsanlæg. Fuldkorn og grøntsager er nu en fast del af udvalget i caféer og kiosker på idrætsanlæggene, og kunderne må kigge langt efter pomfritter og slush-ice.


Caféer og kiosker på idrætsanlæggene i Gladsaxe serverer nu sund mad. For eksempel skal brød og gryn være af fuldkornsvarianter, kødet må maksimalt indeholde 10 gram fedt pr. 100 gram og der skal være grøntsager i alle retter. Alt hvad der ryger over disken i de fem caféer lever op til Gladsaxe Kommunes krav om mindre fedt, salt og sukker. I kiosken i Gladsaxe Skøjtehal har de for eksempel udskiftet den traditionelle hotdog med en sundere version, hockey-dog.

Fra idé til handling

Første spæde idé om at skifte fritureolien ud med grøntsager og fuldkorn kom i 2007. Siden er ’det sunde koncept’ blevet en del af kommunens sundhedspolitik, og hver enkelt café har fået idéer til at sammensætte et menukort, der både tager hensyn til brugerne det enkelte sted, og indholdet af salt, fedt og sukker i maden. For eksempel bliver der serveret smørrebrød, på de tidspunkter, hvor flest seniorer benytter idrætstilbuddene og hyldedrik og udskårne frugter, når det er børnene, der tumler rundt til fritidsaktiviteter.

- Det glæder mig, at vi nu er nået hertil. Når vi er fysisk aktive, er det også vigtigt at vi spiser sundt. Det er idrætsanlæggene nu med til at bakke op om med det sunde koncept i caféerne. Borgerne har fået et bedre og mere sundt udbud end vi har kunnet give dem indtil nu, og det er blevet lettere for hver enkelt at tage det sunde valg, siger Katrine Skov (A), formand for Gladsaxe Kommunes Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalg.

Fejres søndag 15. maj 2011
Søndag 15. maj 2011 fejrer Gladsaxe Kommune ’det sunde koncept’ med trommedans og smagsprøver og borgmester Karin Søjberg Holst holder tale. Arrangementet finder sted i foyeren ved Gladsaxe Svømmehal, Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg fra kl. 10.30 til 11.30.

’Det sunde koncept’ er indført i Café Spire i Bagsværd Svømmehal, Sportscaféen på Bagsværd Stadion, Kiosken i Gladsaxe Skøjtehal, Caféen i Restaurant Bolden på Gladsaxe Stadion, Café Spire ved Gladsaxe Sportshal.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer