Hvordan får erhvervslivet i Midt Vest kæmpet sig tilbage i top?

10/04/2013 15:37

Dansk Industri

På erhvervstræffet i DI Midt Vest den 9. april er produktivitet og konkurrenceevne til debat. Høj produktivitet er helt afgørende for at skabe vækst og velstand. Men virksomheder i udlandet er blevet dygtigere og mere produktive end de danske de seneste år, og i forhold til resten af Danmark har Midt- og Vestjylland en udfordring.

- Hvis vi kigger på Danmark, så har de store byer haft vækst de seneste fem år, selvom der har været krise. Vi halter bagefter i Midt og Vestjylland, og det skal vi ændre på nu, siger formand for DI Midt Vest Sonny Finn Jørgensen.
Han fremhæver, at det både er de private virksomheder og det offentlige, som skal øge produktiviteten. På det kommunale område ligger særligt konkurrenceudsættelse DI-formanden for Midt Vest på sinde.
- Kommunerne har et ansvar for at få mest muligt ud af skattekronerne, så omkostningerne bliver holdt så lave som muligt. Som eksempel kan man nævne, at hvis de seks kommuner i DI Midt Vest lod private selskaber udbyde lige så mange opgaver i fri konkurrence, som de 10 bedste kommuner i Danmark, kunne man spare over 200 mio. kr. om året, siger Sonny Finn Jørgensen og henviser til beregninger, som Dansk Industri har lavet.
Et lyspunkt i Midt- og Vestjylland er imidlertid, at det lige er blevet besluttet, at motorvejen mellem Herning og Holstebro skal bygges. Det er godt for området og for produktiviteten og gør virksomhederne mere effektive, da varer nu kan komme hurtigere ind og ud af området.
- Vi skal udnytte det momentum motorvejen vil give. Midt- og Vestjylland bliver et mere attraktivt område for nye virksomheder. Det er en udefrakommende gevinst, som virksomhederne får, men de kan også benytte anledningen til at kigge indad. Hvad kan vi selv gøre for at blive mere effektive?, siger Sonny Finn Jørgensen.

For nærmere info kontakt:
Formand for DI Midt Vest Sonny Finn Jørgensen, mobil: 40 80 99 38
Konsulent i DI Claus Hermansen, mobil: 40 42 59 47

Mest Læste

Annonce