Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg lægger vægt på at komme snyderiet med offentlige ydelser til livs:

- Vi skal simpelthen ikke finde os i, at nogle modtager offentlige ydelser, som de ikke har ret til. Snyderi er dybt asocialt og skal bekæmpes, for ellers er det med til at ødelægge sammenhængskraften i vores velfærdssamfund, siger Inger Støjberg.

De nye regler indebærer blandt andet, at Pensionsstyrelsen styrker sit tilsyn ved indrejse til Danmark. Styrelsen tjekker, om der kan være tale om, at en person uberettiget har fået forsørgelsesydelser under udlandsopholdet. Tilsynet kan ske i Lufthavnen i Kastrup og andre steder, hvor der er international trafik. Pensionsstyrelsen får også mulighed for at få oplysninger om banktransaktioner i udlandet.

Endelig kommer der nye og mærkbare sanktioner, hvis en borger på kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse uberettiget og mod bedre vidende modtager ydelsen, mens han eller hun er i udlandet.

Reglerne udmønter dele af en politisk aftale, som regeringen indgik i november 2010 med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om 29 konkrete initiativer for en styrket indsats mod socialt bedrageri.

De nye regler træder i kraft den 1. juli 2011.

Emneord: Socialt bedrageri, Sociale ydelser, Inger Støjberg
Beskæftigelsesministeriet på DenOffentlige.dk Beskæftigelsesministeriet
Aktivitet: Artikler: 125 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også