IT- og Telestyrelsen nedlægges

Den nye regering har i forbindelse med sin tiltræden besluttet at foretage en række ressortændringer. Heraf følger, at IT- og Telestyrelsen nedlægges, og at opgaverne overføres til andre ministerier. Ifølge den kongelige resolution overføres styrelsens forretningsområder således til følgende ministerier:

Ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af frekvenser flyttes til Erhvervs- og Vækstministeriet
Ressortansvaret for sager vedrørende beskyttelse af kritisk it-infrastruktur samt statens varslingstjeneste for internettrusler GovCert flyttes til Forsvarsministeriet
Ressortområdet for it-politik, herunder sager vedrørende digital kommunikation med borgere og virksomheder flytter til Finansministeriet
Ressortansvaret for visse opgaver vedrørende it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

I de kommende dage skal den præcise fordeling aftales mellem de aftagende ministerier. Det afgivende ministeriums departementschef Uffe Toudal og direktør Jørgen Abild Andersen fra den nu nedlagte styrelse vil i den forbindelse mødes med de modtagende ministeriers departementschefer.

Ledelsen og alle medarbejdere indgår konstruktivt i denne proces, som er en naturlig del af det at være ansat i centraladministrationen.

Normal praksis i forbindelse med ressortændringer af denne karakter er, at der på baggrund af drøftelser med de modtagende ministerier sker en fordeling af opgaver og medarbejdere.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer