Kræftens Bekæmpelse: Glade for ny kræftplan, men det går for langsomt

Kræftens Bekæmpelse er glade for den nye kræftplan, som netop er offentliggjort. Men vi er kede af, at manga af de gode initiativer er skudt til hjørnespark ved at pengene først er afsat fra 2012 eller senere. Her følger udtalelser fra Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen. Udtalelse fra Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen om den netop indgåede aftale om Kræftplan III:

- Vi er glade for den store bevågenhed kræftområdet har og det er en plan med mange gode enkelt elementer. Men overordnet set indeholder Kræftplan III for får konkrete tiltag specielt indenfor rehabilitering og lindrende behandling.

- Vi er kede af, at mange af de nødvendige initiativer er skudt til hjørnespark, ved at pengene først er afsat fra 2012 eller senere. Der er behov for en hurtigere indsats for at opspore kræftsygdomme tidligt og i den anden ende for at få patienterne bedre tilbage til livet eller give dem en bedre lindrende behandling i den sidste tid.

- Tarmkræftscreeningen for de 50 – 74-årige er rigtigt godt skridt. Men undersøgelsen skal først indføres fra 2014. Det er længe at vente på så godt et initiativ. Vi ved, at screeningen vil redde 150 liv hvert år.

- Vi er glad for, at der nu gøres en særlig indsats for folk med uklare symptomer på kræft. Men vi forstår ikke, hvorfor patienterne skal vente til 2012, før der indføres diagnostiske centre på hospitalerne.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer