KTO: Reallønnen sikret i andet år

KTO:  KL og KTO indgik lørdag et forlig om en ny overenskomst for de ansatte i kommunerne. Overenskomsten omfatter en 2-årig aftaleperiode. Læs også: Kommunale lønstigninger udsat til 2012 Formanden for KTO, Anders Bondo Christensen udtaler:

”Vi har indgået et smalt forlig, som afspejler den vanskelige samfundsøkonomiske situation. Med forliget er det dog sikret, at alle ansatte fastholder reallønnen via generelle lønstigninger i det andet år. I det andet år er der aftalt 2,65 % i generelle lønstigninger incl. udmøntning fra reguleringsordningen. Allerede den 1. januar 2012 er der aftalt en lønstigning på 1,81 %. Det er jeg tilfreds med."

Læs også pressemeddelelse fra FOA

"Med forliget har vi i det første år betalt vores gæld fra reguleringsordningen. Det betyder, at det første overenskomst år er et nul-år, hvor der ikke er udmøntninger.
Vi har også aftalt, at retten til seniordage gøres permanent, forbedrede opsigelses-varsler for tillidsrepræsentanter ved afskedigelse på grund af arbejdsmangel og smidiggørelse af samarbejdssystemet. Desuden er der aftalt en tryghedspulje målrettet en række overenskomstområder."

Læs også pressemeddelelse fra BUPL

"Samlet set har vi opnået et fornuftigt aftaleresultat i en vanskelig samfundsøkonomisk situation.”

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer