Metal: 2020-plan sikrer nye arbejdspladser

08/05/2012 12:31

Administrator

Dansk Metal bakker op om regeringens ambitiøse målsætninger for dansk økonomi frem til 2020. – Vi er glade for, at regeringen sætter jobskabelse og uddannelse øverst på dagsordenen, siger Metal-formand.

Nye arbejdspladser og mere uddannelse. Det er hovedoverskrifterne i regeringens nye 2020-plan, ”Danmark i arbejde”, og de får tilslutning fra fagforbundet Dansk Metal:

- Krisen har ikke bare skabt underskud i de offentlige kasser, men også lukket mange tusinde job her i landet. Derfor er der brug for at sætte gang i initiativer, der både her-og-nu og på lang sigt skaber grundlaget for nye arbejdspladser i Danmark, siger Thorkild E. Jensen, forbundsformand for Dansk Metal.

Han hæfter sig ved, at regeringens plan følger to spor:

- Vi skal naturligvis have styr på den offentlige økonomi, men samtidig skal vi gå foran og sætte gang i vækst og beskæftigelse. 2020-planen dokumenterer, at den danske økonomi er så sund, at det giver os mulighed for at investere i dét, der også på sigt skaber vækst og velstand, nemlig en veluddannet arbejdsstyrke, fastslår Thorkild E. Jensen.

Han glæder sig over, at regeringen lægger op til at der skal oprettes flere praktikpladser, så endnu flere unge kan gennemføre en erhvervsuddannelse:

- Vi kommer i løbet af få år til at mangle dygtige faglærte, fordi store årgange går på pension. Alt for mange unge dropper ud af erhvervsuddannelserne, fordi de ikke kan få en praktikplads. Under den tidligere regering råbte vi gang på gang vagt i gevær, uden der blev lyttet, og det er derfor glædeligt, at vi nu har en regering, der gør noget ved problemet, siger Thorkild E. Jensen.

Metal-formanden hæfter sig også ved regeringens planer om at satse på grøn omstilling:

- Det spor, der blev lagt i energiaftalen, skal fortsættes. Det er i den grønne energisektor, at mange af de nye job kan skabes, og her er der tale om gode, sunde produktionsarbejdspladser, som kan skabe vækst og styrke dansk eksport, fastslår Thorkild E. Jensen.

/Dansk Metal/

Mest Læste

Annonce