Odense vil være en attraktiv erhvervskommune

Borgmester og rådmænd i Odense Kommune har en mission – de vil skærpe Odenses profil som erhvervsvenlig kommune. Første skridt er at spørge virksomhederne til råds – hvad skal der til? Et dialogmøde for virksomhedsejere og ledere den 1. februar skyder processen i gang.

”Odenses ry som erhvervskommune er ganske enkelt ikke godt nok. Nu går vi åbent ud og lytter til virksomhedernes behov, så vi kan tilrettelægger vores fremtidige aktiviteter efter deres behov,” lyder udmeldingen fra borgmester Anker Boye.

Odense Kommune ligger placeret som nummer 87 på Dansk Industris rangliste over erhvervsvenlige kommuner, og det er den placering økonomiudvalget i Odense Kommune ønsker ændret. Økonomiudvalget består af borgmester og rådmænd. Alle bakker op om initiativet Erhvervsby Odense, der skal forbedre byens erhvervsimage.

”I Odense har vi en brev vifte af erhvervsvenlige initiativer samt en relativ stor organisation, der er til for at servicere virksomheder. Alligevel er den brede opfattelse, at Odense ikke gør det optimalt som erhvervsby, og det vil vi nu rette op på. Vi ser frem til at få virksomhedernes input på mødet den 1. februar, så vi kan tilpasse og målrette vores indsatser,” siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jan Boye.

På dialogmødet bliver der rig mulighed for virksomhedsejere og ledere til at komme med deres input og idéer. Efterfølgende bliver de bedste bud på fremtidige erhvervsrettede initiativer udvalgt og udmønte til konkrete aktiviteter. Der er også en tidsplan for opfølgning, der skal sikre, at holdninger bliver til handling.

”Med projektet Erhvervsby Odense håber vi at få sat skub i en positiv udvikling, men også i et stærkere samarbejde mellem erhvervsliv og kommune. Vi har en fælles interesse i, at Odense er med i front, når det handler om erhvervsvenlighed. Det skal være godt at etablere og drive virksomhed i Odense,” fastslår Anker Boye.

Projektet Erhvervsby Odense er sat i værk af Odense Kommune i samarbejde med erhvervsorganisationer. Fynsk Erhverv, Dansk Erhverv, DI, Dansk Byggeri, Dansk Håndværk og Industri og installatørernes organisation Tekniq bakker alle op om processen med at gøre Odense til en attraktiv erhvervsby. Virksomhedsejere og ledere er inviteret til dialogmøde via erhvervsorganisationer, annoncer mv.

Dialogmødet afholdes i Rådhusets festsal tirsdag den 1. februar kl. 15-18.

Odense Kommune på DenOffentlige.dk Odense Kommune
Aktivitet: Artikler: 126 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer