Skolestartere skal tale dansk som jævnaldrende

Alt for mange børn taler ikke et alderssvarende dansk, når de begynder i skole. Men sprogindsatsen i dagtilbuddene hjælper, viser nye tal, og derfor foreslår rådmand Kristian Würtz en styrket indsats målrettet de mindste.

Alle børn skal kunne tale et alderssvarende dansk, når de begynder i skole. Derfor beder rådmand Kristian Würtz nu om byrådets opbakning til at investere 15 millioner kroner af Børn og Unges opsparing i en skærpet indsats i vuggestuer, dagpleje, hos sprogvejledere og i et styrket samarbejde med forældrene.

I dag er det næsten tre ud af fire sprogscreenede børn skolestartere, som ikke har tilstrækkelige dansk-færdigheder, og det er ikke tilfredsstillende, siger Kristian Würtz, der peger på, at udfordringen allerede kan ses, når børnene begynder i børnehaven.

”Børnenes dansk er ganske enkelt for dårligt, når de begynder i børnehaven. Praktisk talt alle de tosprogede børn – og mere end hver tiende med dansk som modersmål – vi sprogvurderer som treårige, har ikke et alderssvarende dansk. De får så heldigvis et gevaldigt løft i børnehaven. Men det betyder, at vi er nødt til at sætte målrettet ind i vuggestuer og dagplejen og vi skal have styrket samarbejdet med forældrene. Deres indsats er selvfølgelig meget afgørende,” siger Kristian Würtz.

Læs SFI-rapport

Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 180 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer