Uambitiøs oprydning i beskæftigelsesjunglen

Støjbergs plan for afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen fjerner ikke de grundlæggende sygdomme i systemet, lyder det fra HK/Kommunal. For lidt og for uambitiøst. Sådan lyder karakteristikken fra HK/Kommunal af beskæftigelsesminister Inger Støjbergs initiativ for at fjerne bøvlet i beskæftigelsesindsatsen.

Formanden for HK/Kommunals Beskæftigelsesudvalg, Ilse Asmussen, understreger, at hvis indsatsen overfor de ledige for alvor skal batte, skal der helt andre boller på suppen.

- Jeg anerkender, at beskæftigelsesministeren tilsyneladende har taget det altomfattende bureaukrati på området alvorligt. Men Inger Støjbergs udspil fjerner ikke hele den ødelæggende tilgang om, at form er vigtigere end indhold. De mange snærende kontrolmekanismer vil stadig dominere i et system, der grundlæggende er ude af stand til at udnytte de mange dygtige medarbejderes kompetencer, siger Ilse Asmussen.

På plussiden fremhæver Ilse Asmussen planens forudsætning om, at ledige ikke længere skal igennem en række uproduktive øvelser, hvis de inden for fire uger starter i et nyt job. Også idéen om at virksomhederne slipper for en del papirarbejde, når de har holdt sygefraværssamtaler med deres medarbejderes, bliver hilst velkommen af formanden for HK/Kommunals beskæftigelsesudvalg.

- Jeg ser frem til, at nogle af de forbedringer, der trods alt er tale om i ministerens udspil, vil kunne frigive nogle af jobmedarbejdernes ressourcer til en mere meningsfuld indsats. Mit håb er, at vi fremover i højere grad får mulighed for i samarbejde med den ledige at udarbejde mere individuelt tilpassede planer, så vi undgår at give de ledige direkte forkerte tilbud, lyder det fra Ilse Asmussen.

Hun tilføjer, at der i den grad også er behov for, at jobcentrenes virksomhedskonsulenter får frigivet mere tid til opsøgende arbejde ude på virksomhederne.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk DenOffentlige.dk bidrager aktivt til information, videndeling og netværk for aktører i og omkring den offentlige sektor. DenOffentlige.dk har med konstant stigende bruger og læsertal erfaret im...
Aktivitet: Artikler: 1402 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: