Unge debatterer fremtidens Europa

10/04/2013 08:55

Dansk Industri

Europaminister Nicolai Wammen (S) vil i et debatarrangement give sit bud på, hvilken rolle Danmark skal spille i fremtidens Europa.   Høj ungdomsarbejdsløshed hærger Europa i lyset af den økonomiske krise. Derfor er det vigtigt, at ikke mindst de unge er engagerede i den politiske diskussion om, hvordan fremtidens Europa skal se ud.

Det er nutidens unge, der skal definere fremtidens Europa og Danmarks rolle i fællesskabet. Derfor arrangerer Københavns Universitet, CO-industri og DI en debat, hvor der netop er fokus på, hvordan Danmark placerer sig i et europæisk samarbejde, der udvikler sig hurtigere end nogensinde. Alle kan deltage i arrangementet, der afholdes 30. april på Københavns Universitet.

Europæiske udfordringer
- Europa er i kolossal forandring. Det gælder både de enkelte medlemslande og det europæiske fællesskab. De udfordringer skal debatteres med de unge, som i store dele af Europa er hårdt ramt af manglende vækst og beskæftigelse, forklarer DI’s europapolitiske chef Sinne Backs Conan.

Hun peger på, at der som et fornuftigt svar på Europas udfordringer sker en øget europæisk integration i disse år.

- EU lovgivning påvirker i høj grad danske virksomheder, og derfor vil vi sikre debat og viden om det europæiske samarbejde blandt danske unge, fortæller Sinne Backs Conan.

Høj ungdomsarbejdsløshed

En af Europas største udfordringer er den høje ungdomsarbejdsløshed, som krisen har medført. Man kan ikke diskutere fremtidens Europa uden at diskutere, hvordan krisen skal håndteres, så der skabes vækst og beskæftigelse – også til ungdommen. Derfor vil dette være et hovedtema til debatten på Københavns Universitet.
- Det er helt afgørende, at de unge hjælpes på rette vej og har adgang til uddannelse og beskæftigelse. De unge er den drivkraft, der i fremtiden skal sikre EU’s velfærd. Derfor må der fælles europæiske løsninger på bordet, der kan styrke mulighederne for fremtidens generation, slutter Sinne Backs Conan.
 

Mest Læste

Annonce