Pulje på 91,3 millioner kroner til en helhedsorienteret indsats for udsatte familier

Landets kommuner kan søge om tilskud til projekter, der giver udsatte familier en helhedsorienteret indsats. I alt er der afsat 91,3 millioner kroner til indsatsen, og kommunerne kan søge frem til fredag den 20. december 2013.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen melder en pulje ud på 91,3 millioner kroner til landets kommuner. Pengene skal bruges til at styrke den helhedsorienterede indsats for udsatte familier.

Med udgangspunkt i et helhedssyn på udsatte familier skal kommunen sætte ind over for hele familiens problemer, så de kan få hverdagen, økonomien og familielivet til at hænge sammen, og så forældrene på sigt kan få en større tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. For børnene er målet, at de får en stabil gang i daginstitutioner, følger skolegang, har fritidsinteresser, og at de større børn har et fritidsarbejde.

Familien i centrum og én samlet familieplan
Der bliver stillet en række krav til indsatsen, som kommunen skal opfylde, hvis de ønsker at komme i betragtning til puljen. Kommunen skal sætte familiens samlede situation i centrum – uanset hvilken afdeling eller forvaltning, de enkelte familiemedlemmers problemer hører under. Derfor bliver der blandt andet stillet krav om, at kommunen skal samle hele indsatsen i én samlet familieplan og organisere indsatsen, så den sikrer tværfaglighed i både udredning og indsats.

Målgruppen for indsatsen er udsatte familier, hvor én eller flere i familien modtager offentlig forsørgelse, og hvor familien har komplekse og sammensatte problemer af social, helbredsmæssig og beskæftigelsesmæssig karakter, der involverer flere forvaltninger og indsatsområder i kommunen.

Alle kommuner kan frem til fredag den 20. december 2013 søge om tilskud fra puljen, der bliver udmøntet i et samarbejde mellem Social-, børne- og Integrationsministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Puljen administreres af Arbejdsmarkedsstyrelsen og er et treårigt projekt, der afsluttes i 2016.

Puljen er en del af kontanthjælpsreformen, hvor aftalepartierne (S, RV, SF, V, DF, K og LA) blev enige om at afsætte en pulje på 91,3 millioner kroner til en helhedsorienteret familieindsats.

Emneord: Beskæftigelsesministeriet, Social- og integrationsministeriet, Mette Frederiksen, Annette Vilhelmsen, Udsatte familier, helhedsplan, kontanthjælpsreformen.
Beskæftigelsesministeriet på DenOffentlige.dk Beskæftigelsesministeriet
Aktivitet: Artikler: 125 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 20.01.14 Allan
  helhedsorienteret indsats for udsatte familier

  Det må jo være en joke

  "Målgruppen for indsatsen er udsatte familier, hvor én eller flere i familien modtager offentlig forsørgelse, og hvor familien har komplekse og sammensatte problemer af social, helbredsmæssig og beskæftigelsesmæssig karakter, der involverer flere forvaltninger og indsatsområder i kommunen."

  Det skal man bare glemme det der, kommunen evner ikke at samarbejde på tværs at faggrænserne - jeg har udtaget stævning imod både ankenævn og kommune af nøjagtigt samme årsag, i nøjagtigt sådan en sag, vi snakker embedsmisbrug, manipulation af det foreliggende grundlag, bedrageri af hjælp til værdigt trængende og ved regulær dokumentfalsk, med det eneste formål at forhindre netop samarbejdet imellem forvaltningerne internt i kommunen.

  Så når ministrene nu stikker hovederne sammen er det hovedløs gerning, de får aldrig samarbejdsproblemerne internt i kommunen løst, det vil kræve en komplet reformation af den samlede lovgivning på det sociale og administrationelle område, fordi mere end ti års lappe lovgivning af hensyn til spare bestræbelser har skabt ubalance imellem de respektive lovgivninger

  Og det vil kræve en omlægning af strukturen internt i kommunen så man kan få bugt med den syge kultur som hærsker på chefgangen i kommunen og i særdeleshed i beskæftigelsesforvaltningen

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også