Rådmand undersøger nu omstridt Aarhus-moské

Uafhængigt revisionsfirma skal undersøge Grimhøj-moskéen for uberettiget kommunal støtte.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R), beder nu et uafhængigt revisionsfirma undersøge påstået svindel med kommunal aktivitetsstøtte til foreningen bag den kontroversielle moské på Grimhøjvej 15 i det vestlige Aarhus.

Anklagerne, som BT fremkom med tidligere på ugen efter at have søgt om aktindsigt i nogle dokumenter, går på, at foreningen Lighed og Broderskab har fået støtte til lilleputfodbold, bordtennis, billard og sløjdundervisning på en adresse, som moskéen ikke længere gør brug af.

- Kommunen og foreningerne kan ikke leve med den tvivl, der er opstået om aktivitetsstøtten. Jeg har på den baggrund besluttet, at vi nu skal have foretaget en omfattende kontrol.

- Hvis nogen har afgivet urigtige oplysninger, er det en meget alvorlig sag, og derfor er det afgørende for mig, at vi får dette grundigt undersøgt, siger rådmand Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

BT har ligeledes sået tvivl om, om tidligere støtte på 1,3 millioner kroner er givet på et korrekt grundlag.

Fadi Abdallah, som er nuværende formand for Lighed og Broderskab, har i BT afvist, at foreningen har snydt sig til tilskud. Og han slår fast, at man er parat til at betale midler tilbage, hvis kommunen skulle finde grund til det.

Lighed og Broderskab forlod ifølge BT lokalerne allerede i januar sidste år, fordi brugere og imamer foretrak en ny moské lidt længere oppe af vejen i nummer syv.

Den moské drives af en fond, som ikke modtager kommunal støtte. Den nye moské har været meget i vælten, da den angiveligt spiller en central rolle for danskere, der tager til Syrien for at deltage i den blodige borgerkrig.

Ud over en undersøgelse af de konkrete mistanker vil kommunen foretaget en udvidet stikprøvekontrol blandt de øvrige foreninger, der modtager støtte.

/ritzau/

 

Emneord: Grimhøj-moskéen, Rabih Azad-Ahmad, Undersøgelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 22.04.15 Ledelse
  Store kommunale forskelle i brug af forberedende tilbud

  Bogligt svage unge får meget forskellig behandling alt efter, hvilken kommune de bor i: Kommunernes brug af forberedende tilbud, der skal ruste ikke-uddannelsesparate unge, svinger meget, viser ny SFI-undersøgelse.

 • 12.03.14 Infrastruktur
  Aarhus-idé sparer millioner

  Aarhus Kommune har fundet fidusen. Som landets indtil videre eneste kommune, pakker Aarhus Kom-mune valgkort til parlamentsvalget og folkeafstemningen i samme kuvert. Dermed sparer kommunen 1,2 millioner kroner i porto.