Radikal leder klar til at binde rød regering til blå politik

Den radikale leder, Morten Østergaard, melder sig klar til at indgå en 2025-aftale med regeringen - som Socialdemokraterne så må æde i et kommende regeringsgrundlag.

Margrethe Vestager gjorde det med dagepengereformen og efterlønnen.

Og hendes efterfølger på posten som politisk leder af Radikale Venstre er ikke bleg for at gøre det samme til efteråret: Binde en eventuelt kommende socialdemokratisk ledet regerings økonomiske politik ved at indgå en aftale med V-regeringen om 2025-planen.


Men det afhænger selvsagt af det politiske indhold i planen, siger Morten Østergaard til TV 2.

- Præcis som sidst da Løkke var statsminister, hvor vi lavede en efterlønsaftale, så er vi selvfølgelig klar igen. Det handler om hvad der ligger på bordet, siger han og uddyber:

- Vi sidder ikke og kigger os til siden for at se hvem der sidder ved siden af. Er der mulighed for at træffe beslutninger, der gør fremtiden bedre for vores børn, så vil man finde Radikale Venstre med i en aftale. Men er det erstattet af diskussioner af grænsekontrol og symbolpolitik – som man jo godt kan frygte – så er det mindre attraktivt, siger Morten Østergaard til TV 2.

Dermed kan Mette Frederiksens kommende regeringsgrundlag meget vel indeholde samme passus om den økonomiske politik som Helle Thorning-Schmidts, nemlig, at den økonomiske politik bygger på den tidligere borgerlige regerings ditto "i bred forstand".

Morten Østergaard håber, at også Socialdemokraterne vil møde op og deltage i forhandlingerne om det, han beskriver som en "generationsgave". Men han ved det ikke.

- Hvad de (Socialdemokraterne, red.) vil til efteråret, er jeg ikke klar over i talende stund. Hvis bare de på et eller andet tidspunkt meddeler sig, er det vel ikke mig, der skal afgøre hvornår det sker, men det er da klart, at det ville være et stærkt pres, vi kunne lægge på regeringen, hvis Socialdemokraterne sagde det samme, som vi gjorde.

Meldingen fra det ledende oppositionsparti har hidtil primært været, at man ikke vil være med til skattelettelser. Til det siger Morten Østergaard:

- Det, der får bolden til at rulle, er hvis vi er klar til at træffe nogle af de større beslutninger, som eksempelvis at hæve pensionsalderen lidt tidligere.

Emneord: De Radikale, Radikale, Morten Østergaard, Skattelettelser, Ny regering, Økonomisk politik, Reformer, Pensionsalder, Socialdemokraterne, Venstre, Uge 28, Sommeren 16
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 18.07.16 Pia N
  Morten Østergård og co trænger til at komme på kursus

  Morten tror at han fører nødvendighedens politik. Men det behøver han slet ikke. Han ville både blive klogere og muligvis meget mere populær hvis han tog et lille kursus i hvad penge egentlig er for noget, og hvilken politikker drømmer ikke om at blive populær. Det nuværende økonomiske system går jo alligevel på krykker så hvis han er rigtig klog sadler han om i tide. http://www.godepenge.dk/kort-fortalt/

 • 17.07.16 Hanne P. Lommer
  Radikal er klar til at "binde" Socialdemokratiet...

  Det Radikale Venstre har i for mange år haft det nemt- må de vise sit ansvar nu?

 • 17.07.16 Henrik Brade Johansen, radikalt byrådsmedlem i Lyngby
  Ansvarlighed men med klar fokus på den sociale genopretning

  Jeg peber ig regner med at Morten også har lært en lektie fra Brexit om, at kapitalens frie bevægelighed har ført til voksende uligheder og sociale spændinger i store dele af EU. Det er fint, at der skal være styr på økonomien, men det er4 helt afgørende, at der kke bare betyder, at de svageste skal slide mere eller længere, mens kapitalejerne, kapitalfondene og deres direktører scorer kassen. Mon ikke Margrethe Vestager lærer noget om dette i sin rolle som konkurrencekommisær, som hun gerne må levere videre til mit partis ledelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også