Radikale frigør sig fra S: Foretrækker Kristian Jensen over Mette Frederiksen

De Radikale foretrækker S-formanden som statsminister, men situationen kan ændre sig, lyder det.

De Radikale foretrækker lige nu finansminister Kristian Jensens (V) politiske projekt frem for Socialdemokratiets politiske projekt.

Det siger stedfortrædende politisk leder Sofie Carsten Nielsen (R) i et interview i DR-radioprogrammet Slotsholmen på P1. 

Udtalelsen er et skridt på vejen mod en mulig løsrivelse fra et fast forhold til Socialdemokratiet, lyder det videre fra Sofie Carsten Nielsen.

- Vi føler os ikke bundet af noget parti. Det handler om, hvilken politik vi kan få gennemført, siger hun i programmet.


Hun understreger, at De Radikale stadig foretrækker S-formand Mette Frederiksen som statsminister. Men situationen kan ændre sig, betoner hun:

- Jeg tror stadig, at vi kan få mest radikal indflydelse hos Mette Frederiksen, men det er klart, at hvis Kristian Jensen en dag bliver formand i Venstre, så har vi en ny situation.

Sofie Carsten Nielsens analyse lyder, at Venstre i Kristian Jensen har en næstformand - og givetvis kommende formand - der skitserer et andet politisk projekt for partiet.

Finansministeren har senest markeret sig i et opsigtsvækkende interview med Berlingske, hvor han slog et slag for globaliseringen, de åbne grænser og retten til at gå med tørklæde, hvis man ønsker det.

Det blev ikke modtaget med kyshånd af støttepartiet Dansk Folkeparti, der foretrækker den linje, udlændingeminister Inger Støjberg (V) er spydspids for i Venstre.

Men Sofie Carsten Nielsen roser Kristian Jensen for at hylde globaliseringen.

Sofie Carsten Nielsen udpeger i P1-programmet fire områder, hvor De Radikale foretrækker Kristian Jensens politik over Mette Frederiksens.

Det drejer sig om at arbejde for fælles europæiske løsninger, økonomiske reformer, udviklingspolitik og integrationsområdet.

De seneste 25 år har De Radikale ved samtlige folketingsvalg peget på den til enhver tid siddende S-formand som statsministerkandidat. Men tidligere har partiet både støttet blå og røde statsministre. 

/ritzau/

 

Emneord: Ny regering, De Radikale, Sofie Carsten Nielsen, Mette Frederiksen, Socialdemokraterne, Venstre, Kristian Jensen, Parlamentarisk støtte
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 25.04.19 Politik
  Nu er kommunernes regnskaber kommet: Ministre sure over aftalebrud

  Ministre tager hårde ord i brug efter kommunernes regnskaber viser over 10 procent i overforbrug på anlægsinvesteringer. Den ti gange større serviceramme er dog overholdt. KL indkaldes til "alvorlig samtale".

 • 03.04.19 Velfærd
  Her er Finansministeriets analyse af vores arbejdsliv

  Finansministeriet har lavet en analyse af arbejdsliv og risiko for nedslidning. Ministeriet konkluderer bl.a., at mennesker "der arbejder i mange år, føler sig mindre nedslidte end jævnaldrende, der har været færre år på arbejdsmarkedet." Hent analysen her.