Rasmus Jarlov bliver ny erhvervsminister

De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov bliver ny erhvervsminister. Han afløser Brian Mikkelsen, der bliver direktør i Dansk Erhverv.

Få timer efter, at Brian Mikkelsen (K) meddelte sin afgang som erhvervsminister har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udpeget hans afløser.

Det bliver De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov, der overtager posten efter 52-årige Brian Mikkelsen. Brian Mikkelsen har sagt ja til posten som direktør i Dansk Erhverv.

Med udnævnelsen har Rasmus Jarlov gjort lynkarriere på Christiansborg. Den 41-årige aarhusianer kom i Folketinget ved seneste valg i 2015. 

Siden har han gjort sig bemærket som en kontant forsvarsordfører, der opsigtsvækkende var med til at trække De Konservative ud af forsvarsforliget, fordi han og andre i partiet mente, at Danmark indkøbte for få kampfly.

Statsministeren præsenterer den nye erhvervsminister for dronning Margrethe på Amalienborg klokken 12.30 torsdag.

Kort efter er det formelt slut i dansk politik for Brian Mikkelsen. Han udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg klokken 13.00 torsdag. 

Efter besøget hos dronningen skal den afgående erhvervsminister overdrage ministeriet til den nye. Det sker klokken 14.00 i Erhvervsministeriet. 

Brian Mikkelsen flytter dog kun et stenkast væk fra ministeriet til sit nye job i Dansk Erhverv, hvor han formentlig også vil få en del at gøre med sine tidligere kolleger i Erhvervsministeriet.

Ud over forfremmelse til Rasmus Jarlov betyder rokaden også, at Børne- og socialminister Mai Mercado træder endnu et skridt ind i magtens centrum.

Hun indtræder i stedet for den afgående erhvervsminister i regeringens magtfulde koordinationsudvalg. 

Rasmus Jarlov indtræder som ny erhvervsminister i regeringens økonomiudvalg og i de øvrige regeringsudvalg, som den afgående erhvervsminister er medlem af.

Dermed får han og Mai Mercado tunge poster ved siden af De Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Emneord: Erhvervsministeriet, Rasmus Jarlov, Brian Mikkelsen, 210618
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 20.06.18 Kim Andersen Hvidovre
  kan man være erhvervsminister når man selv driver et firma

  har Rasmus Jarlov skilt sig af med sit transportfirma eller mener man ikke,at det skulle have indflydelse på hans beslutninger som erhvervsminister.Manden må jo være inhabil til dette embede,da de konflikter med hans egen interesse.Man kan vel ikke sidde og lovgi og så lade være med at tænke på eget firmas interesse.Lidt fra lovgivningen :Uddrag af Forvaltningsloven Kapitel 2

  Inhabilitet

  § 3. Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, er inhabil i forhold til en bestemt sag,

  1) hvis vedkommende selv har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er eller tidligere i samme sag har været repræsentant for nogen, der har en sådan interesse,

  2) vedkommendes ægtefælle, beslægtede eller besvogrede i op- eller nedstigende linie eller i sidelinien så nær som søskendebørn eller andre nærstående har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller er repræsentant for nogen, der har en sådan interesse,

  3) vedkommende deltager i ledelsen af eller i øvrigt har en nær tilknytning til et selskab, en forening eller en anden privat juridisk person, der har en særlig interesse i sagens udfald,

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også