Reformer presser udsatte borgere: Kommuner forudser stigning i boligudsættelser

- Vi kan med sikkerhed sige, at de tre nye reformer, som ruller ind over os, vil give yderligere udfordringer på boligmarkedet, siger socialdirektøren i Aarhus Kommune til Altinget.

En række nye reformer kan i efteråret komme til at betyde, at et stigende antal personer ikke kan betale husleje og må finde en alternativ bolig.

Det skriver netavisen Altinget, forud for at en ny integrationsydelse træder i kraft 1. juli.


Den nye ydelse betyder, at et stort antal flygtninge og udlændinge, som har boet i Danmark i flere år, kommer til at modtage et væsentligt lavere beløb om måneden.

LÆS OGSÅ Socialpolitisk redegørelse fra Socialministeriet

Derudover træder regeringens nye kontanthjælpsloft i kraft i oktober, hvilket vil reducere særligt boligstøtten til et antal enlige såvel som forsørgere på kontanthjælp.

Desuden kan 225-timers-reglen betyde, at nogle af de samme grupper rammes på pengepungen. Reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal dokumentere, at de står til rådighed for arbejdsmarkedet ved at arbejde minimum 225 timer inden for et år.

Reformerne kan få antallet af boligudsættelser til at stige, vurderer Erik Kaastrup-Hansen, der er socialdirektør i Aarhus Kommune.

- Vi kan med sikkerhed sige, at de tre nye reformer, som ruller ind over os, vil give yderligere udfordringer på boligmarkedet, siger Erik Kaastrup-Hansen.

- Det står helt klart, at nogle af de personer, der bliver ramt, ikke vil have råd til at blive boende, lyder det fra socialdirektøren.


Ifølge ham vil udvidelsen af integrationsydelsen betyde, at et sted mellem 600 og 900 borgere i Aarhus Kommune vil få reduceret sit indtægtsgrundlag, skriver Altinget.

I Odense Kommune har man også forberedt sig på et øget antal boligudsættelser.

- Når folk bliver presset økonomisk, er betaling af ting som vand, varme og el typisk noget af det, der bliver skåret fra først. Det kan i sidste ende føre til, at folk bliver sat ud. Og det er en rigtig skidt situation, siger Steffen Holbech, borgerservicechef i Odense Kommune.

/ritzau/

Emneord: Socialt udsatte, Udsatte familier, Udsatte boligområder, Socialkrisen, Socialkrise, Kontanthjælpsreformen, Beskæftigelsesreform, Integrationsydelse, Kontanthjælpsloft, Erik Kaastrup-Hansen, Aarhus Kommune, Odense Kommune
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også