"De studerende skal kunne forlade studiet, arbejde i nogle år, og så vende tilbage og tage kandidatuddannelsen senere, hvis det er det, de vil," siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) til Politiken.

Regeringen åbner for studiepauser

Regeringen vil give studerende mulighed for at holde pause undervejs. Venstre afviser dog blankt.

En treårig bacheloruddannelse på universitetet behøver ikke blive fulgt op med det samme af en toårig kandidatuddannelse. 

I hvert fald hvis det står til regeringen, der vil give de studerende på landets universiteter mulighed for at holde en pause efter bachelorgraden og udskyde kandidatuddannelsen i op til to år. Det skriver Politiken torsdag.


I dag har de studerende kun retskrav på at komme ind på et kandidatstudie, hvis de fortsætter i umiddelbar forlængelse af bachelorstudiet. Men det vil regeringen ændre, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) til Politiken.

- De studerende skal kunne forlade studiet, arbejde i nogle år, og så vende tilbage og tage kandidatuddannelsen senere, hvis det er det, de vil, siger hun til Politiken.

Med ændringen skal de studerende få mere kontakt til arbejdsmarkedet, end de i dag har undervejs i deres uddannelse, og gennem arbejde blive bedre rustet til at vælge, i hvilken retning de vil specialisere sig på kandidatuddannelsen.

De studerende er glade for regeringens melding.

- Alle tiltag, der giver mere fleksibilitet i vores uddannelser, er en god ting. Det er der ellers ikke meget af i disse fremdriftstider, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd Yasmin Davali.

Skal regeringens forslag blive virkelighed, skal det gøres i enighed med forligspartierne Venstre og konservative. Og Venstre afviser blankt forslaget.

- Det kan ministeren godt glemme. Det kommer ikke til at ske, siger uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen (V).

Emneord: Videregående uddannelse, Uddannelsesinstitutioner, Pause under uddannelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også