Regeringen lover opgør med puljetyranni, men opretter samtidig ti nye puljer

Mens Sophie Løhde sidder og forhandler med folketingets partier om et indgreb mod puljetyranniet, har hendes egne ministerkolleger ifølge Socialdemokratiet oprettet ti nye puljer alene i forslaget til finanslov for 2019. Se oversigten over de nye puljer her.

Mens regeringen massivt lancerer det populære budskab om at gøre op med alt bureaukrati i forbindelse med det såkaldte puljetyranni, så opretter den samme regering ti nye puljer i forslaget til finanslov for 2019. Det viser en opgørelse fra Socialdemokratiet.

Læs flere historier om økonomi

NB-Økonomi er Danmarks førende nicheportal inden for økonomisk politik. 

Det udgives af Arne Ullum og deler udvalgte historier med læsere på DenOffentlige.

Prøv deres nyhedsbrev gratis

Den mindste af de nye puljer er på 10,1 millioner kroner, og dermed er den præcist 100.000 kroner større end den minimumsstørrelse på 10 millioner kroner, som regeringen foreslår.

Innovationsminister Sophie Løhde har ellers gentagen gange understreget, at netop politikernes evner til at styre sig selv er afgørende for et succesfuldt opgør med det, som ministeren har betegnet som et puljetyranni og et puljehelevede.

“Vi bærer i Folketinget et fælles ansvar for puljetyranniet. Derfor er det også et fælles ansvar at rydde op, og jeg håber, at vi kan lave en bred aftale med Folketingets partier,” siger ministeren.

Men ministeren bør ifølge Socialdemokratiets kommunalordfører Magnus Heunicke starte med at luge ud i regeringens eget forslag til finanslov.

“Man kan undre sig over, at der i regeringens eget finanslovsforslag er der et væld af puljer. Store og små – nu har de det udspil om at gøre op med puljetyranniet. Men de kunne starte med at gøre op med sig selv,” siger Heunicke til NB Økonomi.

Her er regeringens ti nye puljer

Opgørelse fra Socialdemokratiet af nye puljer i forslaget til finanslov for 2019.

 

Emneord: Puljemidler, Puljeadministration, Puljer, Afbureaukratisering, Sammenhængsreform, Sophie Løhde, Innovationsministeriet, 270918
NB Økonomi på DenOffentlige.dk NB-Økonomi er Danmarks førende nicheportal inden for økonomisk politik. Portalens formål er at sikre aktørerne i den økonomiske politik substantiel information om finanspolitik, offentlig økonomi,...
Aktivitet: Artikler: 8 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også