Regeringen: Tolkning på hospitalet skal koste 1.675 kr.

Regeringen ruller nyt takstsystem for tolkning ud i sundhedsvæsenet.

Fra 1. juli kommer det til at koste patienter 1.675 kr. at få en tolk med, når man er indlagt på hospitalet og 334 kr., hvis man har brug for en tolk ved besøg hos den praktiserende læge eller på skadestuen. Det skriver Politiken.

Reglen kommer til at gælde for alle, der har haft bopæl i Danmark i tre år eller mere og fremgår af et nyt takstsystem, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) netop har sendt i høring. I alt er der tale om fire forskellige takster, der ifølge ministeren svarer til de faktiske udgifter ved tolkningsindsatsen.

»Grundlæggende handler det om at sikre, at folk, der er i Danmark og bor i Danmark, også lærer det danske sprog. Derfor har vi sat en grænse på tre år for, hvornår man selv må oppebære betalingen, hvis man har behov for en tolk«, siger Ellen Trane Nørby til Politiken.

Mens Socialdemokratiet stemmer for lovforslaget, er blandt andre Enhedslisten imod, skriver Politiken. 

Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, er meget kritisk og kalder forslaget »ualmindelig kynisk«.

Læs historien på Politiken.dk 

 

Emneord: 300518, Tolkegebyr, Tolke, Sundhedsvæsnet, Andreas Rudkjøbing, Ellen Trane Nørby, Lægeforeningen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1784 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.

 • 06.09.18 Sundhed
  Nye tal for sundhedsvæsnet: Det går fremad på 18 ud af 33 områder

  Det danske sundhedsvæsen er på et år blevet bedre på 18 ud af 33 målepunkter, viser ny rapport over de nationale sundhedsmål. Blandt andet lever kræft- og hjertepatienter længere. Hent rapporten her.

 • 04.07.18 Sundhed
  Enigt folketing sætter gang i deling af sundhedsdata

  Efter halvandet års debat og tilløb har Folketinget nu i enighed sat lovprocessen igang, så sundhedsdata kan deles digitalt i velfærdsstaten. Det omfatter også nye krav til praktiserende læger. Se hele aftalen her.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 17.05.18 Social
  Vi skal se på alle led i drabssag

  Sagen om drabet på en 55-årig købmand fra Suldrup i Nordjylland skal undersøges til bunds i alle led af behandlingskæden, mener LOS - Landsorganisationen for sociale tilbuds direktør Michael Graatang,