Regeringen vil ikke længere rådgives om samfundsansvar

Et råd for ansvarlighed i erhvervslivet har udspillet sin rolle, mener regeringen. Interessenter undrer sig.

Rådet for Samfundsansvar bliver nedlagt, når rådets mandat udløber i år.

Rådet har udspillet sin rolle, og der er derfor ikke længere behov for det, mener V-regeringen ifølge netavisen Altinget.


I rådet sidder 15 medlemmer fra virksomheder, ngo'er og arbejdsmarkedets parter, som i seks år har rådgivet regeringen og virksomheder om, hvordan man kan fremme ansvarlighed i erhvervslivet.

Beslutningen om at sætte punktum for rådets virke ærgrer Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors og næstformand for Rådet for Samfundsansvar.

- Det er ærgerligt, for rådet opfyldte en vigtig funktion i forhold til at sætte rammerne for at opføre sig samfundsansvarligt. Rådet bragte interessenter på området fra forskningsverdenen, erhvervslivet og ngo'erne sammen. Det forum forsvinder nu ud i det blå uden nogen erstatning, siger han til Altinget.

Men rådets mandat bliver ikke forlænget, fordi danske virksomheder allerede er langt, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det grundlæggende arbejde med CSR (Corporate Social Responsibility, red.) er i dag en integreret del af det at drive virksomhed på det internationale marked, og rigtig mange virksomheder har deres processer og værktøjer på plads, skriver ministeren i et brev til rådets medlemmer ifølge Altinget.

Annette Stube, der er CSR-chef i Mærsk, mener, at rådet har været vigtigt for at undgå offentlige tovtrækkerier og dermed sikre bedre beslutninger.

Forsker i CSR på Center for Virksomhedsansvar ved Københavns Universitet Rasmus Feldthusen er overrasket over lukningen af rådet.

- Det er en kovending i forhold til, at CSR har været et satsningsområde for Danmark, siger han til netavisen.

Også professor ved Roskilde Universitet Jacob Dahl Rendtorff kalder lukningen en skam og undrer sig over regeringens beslutning.

/ritzau/

Emneord: CSR, Rådet for Samfundsansvar, Rasmus Feldthusen, Troels Lund Poulsen, Erhvervs- og Vækstministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 26.11.15 Kurt Damsted
  CSR

  Hvad har rådet helt konkret bidraget samfundet med, som ikke i dag er inkorporeret i ordentlige virksomheder?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.05.18 Velfærd
  Nye regler for førtidspension og ressourceforløb vedtaget

  Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget enige om og har torsdag vedtaget et lovforslag, der præciserer reglerne om førtidspension og ressourceforløb.