Region Syddanmark opgiver afklapsning: Carl Holst slipper for retssag

Region Syddanmark kommer ikke til at anlægge et civilt søgsmål mod tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).

Tidligere regionsrådsformand og nuværende folketingsmedlem Carl Holst (V) vil ikke blive mødt med et krav om at skulle betale skattekroner tilbage til Region Syddanmark. Det står klart, efter at politikerne i regionen har modtaget en redegørelse fra regions jurister, der klart konkluderer, at man vil tabe sagen i retten.

Det skriver Fyens.dk.


Sagen bliver onsdag eftermiddag drøftet på et lukket punkt i regionens forretningsudvalg, men allerede nu står det klart, at der er politisk flertal for at droppe erstatningskravet og dermed lukke Holst-sagen definitivt.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har tidligere meldt ud, at det vil være spild af regionens penge at føre sagen videre ved en civil domstol og den holdning får nu opbakning fra Socialdemokraterne.

- Det vil være en halsløs gerning at lave et civilt søgsmål, når så mange siger, at vi vil tabe den. Vi kan ikke begynde at bruge skattekroner på en sag, som vi på forhånd ved, at vi vil tabe, siger Poul-Erik Svendsen, gruppeformand for Socialdemokraterne og næstformand for regionen.

Holst: Det var ventet

Carl Holst har afventet beslutningen fra Region Syddanmark, siden at Rigsadvokaten lagde sagen ned i slutningen af marts. Han har dog ikke været nervøs for afgørelsen, siger han. 

- Det er jeg selvfølgelig tilfreds med, men jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket. Jeg har jo netop Rigsadvokatens ord for, at jeg ikke på nogen måde har beriget mig selv med offentlige midler. Det har jeg på baggrund af halvandet års efterforskning, siger han.


Selvom Socialdemokraterne nu vil lægge sagen ned, mener Poul-Erik Svendsen dog ikke, at det er en frikendelse af Carl Holst.

- Gud og hver mand kan jo se, at det ikke er okay at ansætte en mand, der udfører kampagnearbejde i et mærkeligt projekt, som sjovt nok stopper lige efter valget. Man har så fået lavet en konstruktion, der er så smart, at man ikke kan komme efter det rent juridisk. Men jeg mener, at det også langt ind i Venstres rækker står bøjet i neon, at det var over grænsen, siger Poul-Erik Svendsen.

Modsat mener Carl Holst, at regionen har spildt en masse penge på sagen.

- For mig står det bøjet i neon, at regionen har brugt 1,3 millioner kroner på en advokatundersøgelse fra Kromann Reumert, der var fyldt med fejl, som ikke var uvildig og som Poul-Erik Svendsen kunne lade sig interviewe til anonymt. Det forløb håber jeg også, at regionen lærer noget af, siger Carl Holst til avisen Danmark.

Emneord: Region Syddanmark, Carl Holst, Stephanie Lose, Erstatningsansvar, Poul-Erik Svendsen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også