Gunvor Wibroe medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Politik

21/02/2014

Freja Eriksen

Gunvor Wibroe (S), medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Her som andre steder i sit virke vil hun lade sig navigere af sit politiske kompas, 'de store skal passe på de små'.

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 14 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er Gunvor Wibroe.

Wibroe er valgt ind i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Socialdemokratiet. 

"'De store skal passe på de små' er mit valgslogan og mit politiske kompas. Jeg tror på, at sammen kan vi skabe et lokalsamfund, hvor vi kan finde tryghed, hjælp og inspiration. Alle skal med - uden at vi mister fokus på den enkeltes frihed og behov," siger Gunvor Wibroe. 

Gennem sit arbejde hos Amnesty International og Folkekirkens Nødhjælp har Gunvor Wibroe beskæftiget sig med menneskerettigheder, ligestilling og fattigdomsbekæmpelse. 

"Det er en passion som smitter af i mit privatliv. Jeg har været frivillig for Obama i Ohio, gået med i pride i Østeuropa, og løbet for ”Right to Movement” langs muren, der deler Israel og Palæstina. Det ligger mig naturligt at kæmpe for det, jeg står for, men også at lytte til og møde andre med et åbent sind," siger hun. 

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 14 stærke politikere som Gunvor Wibroe fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Gunvor Wibroe vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

 

Mest Læste

Annonce