Rådmand Mai-Britt Iversen (S) og Borgmester Jørn Pedersen (V)
Rådmand Mai-Britt Iversen (S) og Borgmester Jørn Pedersen (V)

Lokalpolitikere: Giv os magt og pas arbejdet på Christiansborg

Politik

24/1/14 1:29

Nick Allentoft

Lad være med at lege lokalpolitikere og giv lokaldemokratiet mere magt og plads, lyder opråbet fra to lokalpolitikere.

“En gang imellem kan man godt fornemme, at Christiansborgs politikere ville stortrives med at være lokalpolitikere. Eller at de i hvert fald glemmer, at det er de ikke.”

Sådan lyder opsangen til Christiansborg fra Koldings borgmester, Jørn Pedersen, der netop er blevet medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank. Borgmesteren er træt af Folketingspolitikere, der blander lands- og lokalpolitik sammen.

“Senest så vi det til finanslovsforhandlingerne, hvor Enhedslisten ville diktere to gange bad til de ældre om ugen. Åbenlyst et forslag stillet i ren populisme, da fakta i Kolding Kommune er, at de får bad efter deres ønsker - nogle oftere og andre mindre - nemlig som det bør være, efter individuel vurdering. Andre kommuner har andre løsninger og sådan skal det være, for ingen af de 98 kommuner er ens,” siger Jørn Pedersen (V) i et indlæg i Tænketanken på DenOffentlige.dk.

Borgmesterens kollega i Aalborg, den socialdemokratiske rådmand Mai-Britt Iversen (S) er også netop trådt ind i Den Lokalpolitiske Tænketank for at sætte lokaldemokratiet på dagsordenen. Hun er enig med sin kollega i Kolding, men har en anden tilgang, og ønsker, at lokal- og regionalpolitikerne udfordrer gennem handling.

“Der er kun én vej frem: Det er at tage arbejdshandskerne på og finde ud af hvordan vores indsats kan skabe værdi i hele kommunen og regionen. De seneste års udvikling understreger behovet for at se fremad. Det er med andre ord meningsløst, at forsøge på at stille uret tilbage til en mindre kompleks verden. Det kan vi ikke,” siger Mai-Britt Iversen.

Hun opfordrer sine kolleger i kommuner og regioner til at turde bestemme.  

“Vi er langt bedre end vores rygte, men vi skal turde bestemme. Det kræver, at vi har dygtige embeds- og fagfolk, en stor gennemsigtighed i det der sker og, at vi inddrager borgerne. Men først og fremmest betyder det, at vi lærer det politiske håndværk og påtager os lederskabet,” mener rådmanden.

 

Læs indlæggene fra de to markante lokalpolitikere her:

Rådmand Mai-Britt Iversen: Lokalpolitikere bestemmer for lidt

Borgmester Jørn Pedersen: Borgmester til Christiansborg: Pas jeres, så passer vi vores

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.