Ny app: én indgang til akuthjælp

Velfærd

14/08/2013 12:45

Freja Eriksen

Ny landsdækkende mobil-app hjælper med hurtigt overblik over akuthjælp.

Gratis app skal sikre hurtig hjælp
Det er ikke alle, der ved, hvor og hvordan man får den bedste og hurtigste hjælp, når lille Marie falder ned fra trampolinen, eller havearbejdet resulterer i en øm skulder. Det skal en ny gratis mobil-app til borgerne i Region Hovedstaden lave om på. 

Sådan finder du app'en
Akuthjælp-app´en er udviklet til Android-telefoner og iPhone, hvilket betyder, at langt de fleste smartphones vil kunne benytte den. Den er gratis og kan hentes i App Store og i Google Play ved at søge på ’AKUTHJÆLP’. 

Landsdækkende oversigt over akuthjælp
Danske Regioner lancerer, sammen med Danmarks fem regioner, en app, der giver borgerne et overblik over, hvor og hvordan de får den bedste og hurtigste hjælp i hele landet. 

Find akutmodtagelser, apoteker og lægevagten
App’en giver blandt andet mulighed for at finde den nærmeste akutmodtagelse, finde det nærmeste apotek eller nummeret på lægevagten, uanset hvor borgerne befinder sig. 

God borgerservice til den pressede situation
- Akuthjælp-app’en samler alle de informationer, som man har brug for i en presset situation og hjælper dig direkte og hurtigt med oplysninger. Det er rigtig god borgerservice, siger Kirsten Lee (R), formand for Region Hovedstadens Kvalitetsudvalg. 

Baseret på erfaringer i Syddanmark 
Den nye landsdækkende app er en videreudvikling af Region Syddanmarks akuthjælp-app, som flere end 100.000 syddanskere har downloadet til deres smartphones. 

Forventer kortere ventetider i akutmodtagelserne
I Region Syddanmark er app’en en del af årsagen til, at der er faldende ventetider på skadestuer og skadeklinikker i regionen. 

-Det regner vi bestemt også med bliver konsekvensen i Region Hovedstaden, siger Kirsten Lee. 

Visitation i Region Hovedstaden fra 1. januar 
I Region Hovedstaden er der lige nu fri adgang til akutmodtagelser og akutklinikker, men fra 1. januar skal alle ringe til akuttelefonen 1813, før de tager af sted, og få et ok af en sundhedsfaglig medarbejder på 1813 til at komme til behandling. 

App fortæller, hvor du skal ringe hen, inden du møder op
Sådan er det allerede på langt de fleste skadestuer i landet, som altså kræver, at patienterne er henvist, inden de dukker op. Det fremgår af den nye app, hvilket nummer man skal ringe på, hvis der er krav om forudgående telefonvisitation, der hvor man befinder sig. 

Det er også muligt at få oplyst ventetiderne i nogle af regionerne ved hjælp af den nye app. 

App'ens indhold

Samlet set ser app’ens indhold således ud:

Akutmodtagelser/akutklinikker - nærmeste behandlingssted med åbningstider, telefonnummer, adresse, rutevejledning og ventetid. Det er dog ikke alle regioner, der oplyser ventetid i app’en.

  • Lægevagten – åbningstider og telefonnummer.
  • Apoteker – nærmeste apotek med adresse, telefonnummer, åbningstid og rutevejledning.
  • Tandlægevagter – adresse, åbningstider, telefonnummer og rutevejledning.
  • Tandskadevagter – adresse på nærmeste skadestue med tandskadevagt, åbningstider, telefonnummer og rutevejledning.
  • Kiropraktorvagter – telefonnummer og åbningstider.
  • Psykiatrisk hjælp – adresse på psykiatriske skadestuer, telefonnummer, åbningstider og rutevejledning.
  • Mine data – mulighed for selv at indtaste information om brugeren. Blandt andet blodtype, allergier og kontaktpersoner.

Mest Læste

Annonce