Ny tænketank knuser problemerne for Hovedstadens ungdomsuddannelser

02/10/12 12:30

Region Hovedstaden

30 unge skal over de næste to år give deres bud på, hvordan uddannelserne skal indrettes, så flere unge fuldfører. 97 % af Hovedstadens unge mener, at det er vigtigt at få en uddannelse, og hovedparten af dem vurderer, at evnen til at tilegne sig ny viden og evnen til at løse problemer er afgørende kompetencer på fremtidens arbejdsmarked. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Region Hovedstaden med overskriften ”Ungdomsuddannelse i krisens skygge.”

Men tallene står i kontrast til prognoser, der siger, at omkring en femtedel af de unge ikke vil have en ungdomsuddannelse om ti år.

Derfor nedsætter Region Hovedstaden nu en tænketank for unge – et såkaldt Dream Team – som skal komme med konkrete forslag til, hvordan ungdomsuddannelserne kan indrettes, så de bedre matcher de unges drømme og fremtidens behov for kompetencer.

Vi taber for mange unge på gulvet
- Vi har gennemført en undersøgelse, der viser, at de unge ved, at uddannelse giver dem bedre muligheder for job senere i livet, og alligevel er vi ved at tabe en stor andel af dem på gulvet, siger Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

- Politikere, uddannelsesinstitutioner og forskere har i mange år lagt mange ressourcer i at få flere til at tage en ungdomsuddannelse, men hvem har for alvor inddraget de unge direkte i løsningen? Vi i regionen nu se, hvad der sker, hvis vi sætter de unge i førersædet og beder dem foreslå konkrete indsatser, som skolerne kan igangsætte, siger Marianne Stendell.

Dream Team-tænketanken består af 30 unge fra folkeskole, gymnasier og erhvervsskoler, rekrutteret fra hele regionen. Tænketanken kommer over de næste to år med forslag til, hvordan deres drømmeuddannelser skal se ud. Det skal inspirere gymnasier og erhvervsskoler til at indrette sig, så de matcher de unges drømme og ønsker – og behovene på fremtidens arbejdsmarked.

Folkeviser og virksomhedsøkonomi
En af de unge som har meldt sig til Dream Teamet er Anders Bech, der til daglig går på handelsgymnasiet i Lyngby:

- Personligt så jeg det som en mulighed for at få indflydelse på nogle ting i min uddannelse, som jeg godt kunne tænke mig var anderledes. Sidste år havde jeg lidt for meget fravær, fordi jeg havde svært ved at se, hvordan analyser af gamle folkeviser gavner mig til at arbejde med virksomhedsøkonomi, siger Anders Bech.

De unge i tænketanken har mulighed for at bestille undersøgelser, eksperter og tage på studieture for at for inspiration til at komme med alternativer til de uddannelser, de allerede kender. Deres første opgave er at tegne et billede af fremtidens arbejdsmarked og at komme med idéer til, hvordan nutidens uddannelse bør se ud, så de unge får de kompetencer, der efterspørges på fremtidens arbejdsmarked.

Dream Team-tænketanken mødes næste gang den 26. og 27. oktober. Tænketankens arbejde afrapporteres løbende og afsluttes i 2015.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.