"Som folkevalgte er det essentielt, at vi lytter til både den enkelte borger, men også foreninger og organisationer, der ved, hvor skoen trykker, og måske endda ved, hvor en politisk beslutning kan blive endnu skarpere," siger Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for regionsrådet i Region Hovedstaden.
"Som folkevalgte er det essentielt, at vi lytter til både den enkelte borger, men også foreninger og organisationer, der ved, hvor skoen trykker, og måske endda ved, hvor en politisk beslutning kan blive endnu skarpere," siger Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for regionsrådet i Region Hovedstaden.

Region Hovedstadens politikere inviterer borgere og patienter indenfor

Politik

27/3/15 11:20

Mikkel Sarka

​Regionsrådet vil bringe borgere, foreninger og organisationer tættere på de politiske processer og beslutninger med muligheden for at få foretræde for de politiske udvalg.

Hvis du og din forening fx har en holdning til overgangen for ældre medicinske patienter fra hospital til kommune og egen læge og måske endda har et godt input til politikerne, når Udvalget vedr. tværsektorielt samarbejde i Region Hovedstaden behandler en sag som denne, kan du fremover give din viden direkte videre til beslutningstagerne. 

Regionsrådet i Region Hovedstaden har besluttet, at det skal være muligt for borgerne at få foretræde for de forskellige politiske udvalg, hvilket allerede er kendt fra både Folketinget og flere store kommuner som fx Københavns Kommune. Muligheden gælder både enkeltpersoner samt grupper af repræsentanter for patientforeninger og interesseorganisationer. 

Skal forbedre beslutningsgrundlaget

Der er afsat max ti minutter til oplægget fra borgeren samt de evt. efterfølgende spørgsmål fra politikerne til borgeren. Formålet med foretræde er at forbedre beslutningsgrundlaget i de sager, udvalgene arbejder med. 

- Som folkevalgte er det essentielt, at vi lytter til både den enkelte borger, men også foreninger og organisationer, der ved, hvor skoen trykker, og måske endda ved, hvor en politisk beslutning kan blive endnu skarpere. Åbenheden skal være med til at gøre de politiske tiltag så dybdegående som muligt fra starten, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for regionsrådet i Region Hovedstaden.

Mere åbenhed i regionen

Udover foretræde for de politiske udvalg, har man som borger i Region Hovedstaden flere muligheder for at komme med input til de politiske beslutninger. 

Eksempelvis i forbindelse med spørgetid i regionsrådet, hvor man i starten af mødet både kan stille skriftlige og mundtlige spørgsmål.

Desuden har regionsrådsformanden hver måned træffetid, hvor hun tager imod borgere, organisationer eller andre, der måtte ønske en kort og uformel drøftelse med formanden af emner, man finder vigtige.

Fakta:

  • ​Ønsker man at få mulighed for at få foretræde for et udvalg, skal man kontakte udvalgssekretæren.
    Læs mere om foretræde for udvalgene

  • Regionsrådet holder møde ca. en gang om måneden, som indledes med spørgetid af max en halv times varighed. Her skal mundtlige spørgsmål kunne stilles på to minutter og besvares på to minutter. Skriftlige spørgsmål skal være sendt i forvejen.
    Læs mere om spørgetid

  • Hver måned har regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen træffetid, hvor hun tager imod borgere, organisation eller andre, der måtte ønske en kort og uformel drøftelse med formanden af emner, man finder vigtige.
    Læs mere om regionsrådsformandens spørgetid

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.