Regionerne opsiger overenskomst med de praktiserende læger

06/5/13 10:28

Region Hovedstaden

De danske regioner har fredag den 3. maj opsagt overenskomsten med de praktiserende læger per 1. september 2013.

Kan ikke leve med gældende overenskomst
- Vi oplever, at PLO modarbejder vores mål om at sikre borgerne ensartet høj kvalitet, lægedækning i hele landet og sammenhæng med det øvrige sundhedsvæsen. Vi skal leve op til de krav om bedre styring og gennemsigtighed, som bl.a. har været fremført af Rigsrevisionen, og kan ikke leve med den overenskomst, der gælder i dag. Derfor har vi set os nødsaget til at opsige aftalen, siger Jens Stenbæk, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Vilkår gælder til 1. september
Vilkårene i overenskomsten er stadig gældende frem til 1. september.

Lægerne skal leve op til forpligtelser frem til 1. september
I perioden frem til 1. september skal de praktiserende læger leve op til deres forpligtelser i forhold til deres patienter. Opsigelsen har derfor som udgangspunkt ingen betydning for dine muligheder for at søge læge, og det betyder heller ikke, at du f.eks. selv skal betale for dine lægebesøg. Du skal med andre ord gøre præcist, som du plejer 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.