Eksklusivt kvalitetsstempel til kræftbehandling

13/3/13 9:43

Region Midtjylland

Et tværfagligt behandlerteam på Aarhus Universitetshospital har fået et eksklusivt kvalitetsstempel.

Det drejer sig om det vestdanske Center for Neuroendokrine Tumorer, der tager sig af patienter med en speciel form for kræft, som opstår i slimhinden i mavetarm-systemet eller luftvejene. Kvalitetsstemplet er en europæisk akkreditering, som slår fast, at centret på Aarhus Universitetshospital lever op til de krav, der stilles til de absolut bedste i verden.

Gode udsigter
Sygdommens faglige betegnelse er neuroendokrine tumorer, og den er relativt sjælden. Derfor er behandlingen af patienter i Region Midtjylland og Region Nordjylland samlet på Aarhus Universitetshospital primært ved Hepato-Gastroenterologisk Afdeling V. Her sørger et team af tværfaglige specialister sammen med Aarhus Levertumorgruppe for, at patienterne hurtigt får stillet den korrekte diagnose og tilbydes en individuelt tilrettelagt og effektiv behandling. Centret ledes af leverkræftspecialisten, forskningsoverlæge Henning Grønbæk, der fra april også er klinisk professor. Han forklarer om succesen:

- Vi har organiseret os sådan, at vi er i stand til at fokusere på enkle og hurtige patientforløb, med inddragelse af de mest moderne teknikker til at stille diagnosen og de nyeste og bedste behandlingsmuligheder. Og ikke mindst med nært samarbejde mellem mange specialister.

Skandinavien i top
- Vi samarbejder også med patienterne om forskning. Mange får tilbud om at være med i et projekt, siger Henning Grønbæk, der understreger, at man er specielt langt fremme i Norden både hvad angår forskning i- og behandling af den specielle kræftform. Det skyldes flere års tradition for frugtbart samarbejde i Skandinavien om den lille patientgruppe.

- Med akkrediteringen et det dokumenteret at, vores indsat er på højeste internationale niveau og at vores strategi er den rette, siger Henning Grønbæk.

Om Center for Neuroendokrine Tumorer (AUH-NET Center)
Centret varetager behandlingen af patienter fra primært Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Specialister i medicinsk og kirurgisk behandling af mave-tarmsygdomme, kræftlæger, patologer, nuklearmedicinere og røntgenlæger med forstand på invasive behandlinger samt specialister i lungesygdomme samarbejder alle i det murstensløse center.

Centret behandler mere end 400 patienter årligt i ambulatoriet og modtager godt 100 nye patienter om året.

Endvidere deltager centret aktivt i forskning, dels med egne projekter, dels i nationale og internationale samarbejder og i afprøvning af nye behandlinger.

Fakta om sygdommen neuroendokrine tumorer
Kræftsygdom, der opstår ud fra specielle hormonproducerende celler i slimhinder i tarmen, bugspytkirtel eller lungerne.

Der er gode muligheder for at holde sygdommen nede med hurtig og rigtig behandling, som er nøje tilpasset den enkelte patient.
Behandlingsmulighederne er kirurgi, tumor stabiliserende medicinsk behandling, kemoterapi, behandling med vækstfaktor-hæmmere. Nogle patienter behandles også med en særlig målrettet, intern stråleterapi. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce