Region Midtjylland forventer flot regnskabsresultat for 2011

27/2/12 10:10

Region Midtjylland

Region Midtjylland forventer på sundhedsområdet et positivt resultat for driftsregnskabet 2011. Nettodriftsresultatet ventes at give et overskud på ca. 381 mio. kr. Overskuddet svarer til ca. 1,5 % af nettodriftsbudgettet i 2011.

Budgetforliget for 2011 indeholdt besparelser på 321 mio. kr. Dette blev med planen om ”Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland” øget til i alt 776 mio. kr. Besparelser som skulle gennemføres i løbet af 2011 og 2012.

- Der er tale om et meget flot resultat. Både budgetforliget og omstillingsplanen var svære beslutninger, men de har vist sig at virke i praksis. Vi var i starten af 2011 nødt til at foretage nogle ekstraordinære tiltag for at rette op på et truende underskud og konsolidere regionens økonomi. Det forventede regnskabsresultat for 2011 viser, at det er lykkedes, samtidig med at vi har fået en ambitiøs plan for udviklingen af sundhedsområdet i regionen, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Det positive driftsresultat på sundhedsområdet er blandt andet fremkommet af følgende grunde:

At der normalt vil være positive overførsler mellem budgetår på grund af betalingsforskydninger. Der blev således overført 135 mio. kr. fra budget 2010 til budget 2011.

At gennemførelsen af omstillingsplanen er sket hurtigere end forventet. Det har betydet en fremrykning af de vedtagne besparelser.

At der på alle områder har været kraftigt fokus på økonomistyring og sikkerhed for, at budgetterne holdes.

At udgifterne til vikardækning er faldet med ca. 54 mio. kr.

- Driftsresultatet viser, at Region Midtjylland har meget ansvarlige hospitalsledelser og administrative ledere, som kan holde de aftalte budgetrammer. Både medarbejdere og ledere har trukket et stort læs, og jeg har i det hele taget den største respekt for den indsats, der er ydet, siger Bent Hansen.

Region Midtjyllands endelige årsregnskab fremlægges for Regionsrådet i maj.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.