Næstved sygehus har patientsikkerhed i verdensklasse

21/05/2013 11:42

Region Sjælland

Med 15 procent reduktion i dødelighed og 30 procent reduktion i skader siden 2010 opfylder Næstved Sygehus målene om at være et patientsikkert sygehus.

Næstved Sygehus er et af de fem danske sygehuse, som er i gang med en helt ekstraordinær indsats for at optimere patientsikkerheden. De deltager i projektet Patientsikkert Sygehus, som finder sted 2010-2013.


- Mange af de resultater, der de seneste to år er opnået på Næstved Sygehus er i absolut verdensklasse. Meget få organisationer kan demonstrere den form for fremgang, siger direktør fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Beth Lilja.


- De markante resultater skyldes, at både ledelse, læger, sygeplejersker m.fl. har sat sig nogle ambitiøse mål og kunnet holde ved og holde fast. Også når der var lynende travlt og mange andre emner på dagsordenen, og derfor valfarter også så mange til Næstved for at lære af dem, siger Beth Lilja.


De enkelte afdelinger på sygehuset har sat aktivt ind for blandt andet at reducere antallet af hjertestop, infektioner, forekomsten af tryksår og forebygge medicineringsfejl, og det har båret frugt.


- Vores medarbejdere har gjort et godt stykke arbejde. Vi har opnået de to mål i Patientsikkert Sygehus, nemlig 15 procents reduktion i dødelighed og 30 procents reduktion i skader, siger Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.
For den store indsats har Dansk Selskab for Patientsikkerhed doneret 20.000 kr. til kvalitetsarbejde eller studierejser for klinikere på Næstved Sygehus.


Ros fra Skotland

For nylig åbnede Næstved Sygehus dørene for gæster fra sygehuse i hele Danmark og udlandet for at præsentere indsatserne i forbindelse med Patientsikkert Sygehus. Blandt gæsterne var også lederen af det nationale skotske patientsikkerhedsprogram Andrew Longmate.
Selv om Skotland på mange måder er foregangsland på patientsikkerhedsområdet, var han imponeret over metoderne og resultaterne på Næstved Sygehus. For eksempel gjorde det indtryk på Andrew Longmate, hvordan alle afdelinger aktivt bruger patientsikkerhedstavler på gangene.

Mest Læste

Annonce