Region Sjælland vinder Energi- og Miljøprisen 2012

28/02/2012 14:24

Region Sjælland

Region Sjælland vinder Miljø og Energiprisen 2012 for at sætte handling bag viljen på energiområdet med stort EU-projekt.

Region Sjælland var sammen med mediet Mandag Morgen og virksomheden ICOPAL nomineret til årets ”Energi- og miljøpris”. I dag, tirsdag, overrækker klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) prisen på Energiforum 2012 på Nyborg Strand.

Energiforum Danmarks formand Mads Bo Bojesen forklarer, at dommerkomitéen var helt enige om, at Region Sjælland skulle vinde.

”Region Sjælland har altid gjort en god energioptimeringsindsats i driften af deres egne bygninger, og de er ambitiøse, når det gælder klimapolitik og energieffektivitet, men med REEEZ initiativet viser de også, at de tager energi- og klimaudfordringen så alvorligt, at de er parate til at satse massivt på de tiltag, som er så nødvendige. Samtidig formår de at motivere deres regionale samarbejdspartnere til at gå med. Region Sjælland tager konsekvensen af sin klimapolitik gennem konkret handling med stor effekt,” siger Mads Bo Bojesen.

Som Sjælland EU Nyt tidligere har skrevet, så er det blandt andet EU-projektet REEEZ, som 12 kommuner er involveret i, der fik regionen i spil til prisen. Projektet får 18 millioner kroner fra EU som støtte til at samle energiinvesteringer for 465 millioner kroner fra 2012-2014. Der skal blandt andet sættes solceller op for op imod 80 millioner koner – eller et areal på størrelse med 4 fodboldbaner. Det giver en besparelse på et energiforbrug, der svarer til 12.000 gennemsnits parcelhuse. Dertil kommer arbejde til op mod 1.000 årsværk.

Regionen samler
Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, der tirsdag får overrakt prisen af klima- og energiministeren, er glad for, at det lykkedes at samle 12 kommuner og regionen om projektet, der både sparer energi, forbedrer klimaet og skaber arbejdspladser i regionen.

”I samarbejde med mange af kommunerne i regionen er det lykkedes os at samle alle vores idéer og projekter i en pulje, der gør det muligt at investere massivt på området. Det er første gang i Danmark, at en region og en række kommuner er gået sammen om så stort og konkret et klimaprojekt. Det vidner for det første om den store satsning på klima og miljøområdet, som ligger regionen og kommunerne på sinde, og for det andet, at det er på regionalt niveau, at vi kan få tingene til at ske,” siger regionsrådsformanden.

Læs mere

Mest Læste

Annonce