Fem er prækvalificeret til OPP i Vejle

05/2/13 1:21

Region Syddanmark

Det første offentligt-private sygehusbyggeri i Danmark er et væsentligt skridt nærmere.

Region Syddanmark har valgt at opføre og drive en psykiatrisk afdeling og et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium som OPP-projekt. Nu er fem selskaber prækvalificerede til at deltage i forberedelser til projektet. De fem er inviteret til at deltage i den kommende dialogfase med Region Syddanmark.

I december 2012 indledte Region Syddanmark prækvalifikationsprocessen, og 28. januar godkendte regionsrådet udbudsgrundlag og materiale. 

- Nu er vi et væsentligt skridt nærmere Danmarks første offentligt-private sygehusbyggeri. Vi gør dermed det andre taler om - vi investerer og gør OPP-modellen konkret. Med regionsrådets godkendelse og OPP-selskabernes store interesse for projektet kan vi hurtigt gå i udbud. Jeg glæder mig meget til at følge den videre proces, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

De fem selskaber, der har ansøgt om at blive prækvalificeret, er:

  • PIHL-K&L-gruppen (E. Pihl & Søn og Kemp & Lauritzen)
  • TEAM OPP ny psykiatri Vejle (MT Højgaard og DEAS)
  • P/S OPP Psykiatrisk afdeling Vejle - Industriens Pension (Industriens Pensionsforsikring og KPC Herning)
  • Enggaard
  • Sjælsø Danmark

De vurderes alle til at være kvalificerede til at løse opgaven.

Dialogfasen går i gang med det samme. Alle selskaber er inviteret til informationsmøde 8. februar, og første dialogrunde finder sted 4.-8. marts 2013. 

På baggrund af input fra møderne udarbejder Region Syddanmark et endeligt udbudsmateriale i august 2013. OPP-selskaberne kommer derefter med deres færdige tilbud, og regionsrådet vælger en vinder i januar 2014. 

Fakta 

Den nye psykiatriske afdeling i Vejle bygges i et offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor et privat selskab, udover at stå for byggeriet, også i en årrække står for den ikke-kliniske drift af bygningen. Målet er en moderne psykiatrisk afdeling med innovation og brugerinvolvering i højsædet.

Nybyggeriet på omkring 17.000 kvm. kommer til at koste omkring 450 mio. kr. og skal stå klar til at blive taget i brug i 2016.

Byggeriet kommer til at rumme en voksenpsykiatrisk afdeling samt et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium. Via en tunnel bliver der forbindelse til Vejle Sygehus. 

Grundideen i et offentligt-privat partnerskab er, at det private OPP-selskab står for anlæg af et nybyggeri og drift i et aftalt omfang. Den offentlige partner betaler et fast årligt beløb i kontraktperioden, som typisk er på 20-25 år.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.